Haberler

CHP'li Tezcan; Koalisyon Kurulamamasından Cumhurbaşkanı Sorumlu -1

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dış politika, ekonomi, demokrasi, eğitim ve toplumsal barış gibi ülkenin 5 temel sorununu çözecek güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, partisinin Aydın Milletvekili adayları Tayfun Talipoğlu ve Ferda Çağlar Erkut ile birlikte Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Nazilli Şubesi'ni ziyaret etti. CHP heyetini, TEMAD Nazilli Şube Başkanı emekli Astsubay İbrahim Yağtu karşıladı.

"DERDİMİZİ ANLATAMADIK"

Dış politika, ekonomi, demokrasi, eğitim ve toplumsal barış gibi ülkenin 5 temel sorununu çözecek güçlü bir hükümete ihtiyaç olduğunu söyleyen CHP'li Tezcan, koalisyon kurulamamasıyla ilgili olarak, şöyle konuştu: "Bizimle kurmak istemeyebilirsiniz. Fakat, kendisini birbirine yakın hisseden partiler varsa onlar kursunlar. Türkiye'nin hükümetsiz kalmasına ya da millete 'Sen ikmale kaldın, sınıfını geçemedin, iradeni ben kabul etmiyorum' deyip, yeniden Türkiye'yi 2.5 milyar dolarlık bir seçime sokmaya hakkı yok. Bu doğru değil dedik. Fakat derdimizi anlatamadık. Bunların hepsi sizin gözünüzün önünde gerçekleşti" dedi.

Koalisyon görüşmeleri sürecinde 2.62-2.70 lira olan doların bugün 3 lirayı aştığını söyleyen CHP'li Tezcan, Türkiye'de Cumhurbaşkanlarının denge unsuru olarak görüldüğünü, sistem krize gireceği anlarda, krize girmesin diye sigorta görevi gördüklerini ancak bu süreçte, hükümet kurulmaması için özel çaba harcayan bir makamla karşılaştıklarını öne sürdü.

Geçmiş dönemde en kötü anlarda bile koalisyon kurulabildiğini söyleyen CHP'li Tezcan, "Biz niye terör sorununu çözemeyen bir ülke olalım. Biz niye kendi içinde barışını tesis edememiş bir ülke olalım. Bin yıldır bu coğrafyada çok güçlü temeller üzerinde kurulmuş bir devletimiz var. Bunun üzerinde barış tesis etmek için çok iyi bir geçmişimiz var. Tabii ki teröre karşı güvenlik önlemleri alacağız. Teröre karşı devlet gücünü gösterecek, ülkenin güvenliğini tehdit eden oluşumlara devlet mutlaka güvenlik önlemleriyle karşı duracak. Ama yetmez. Bunun köklü çözümü siyaset kurumunda. Siyaset bunu çözemezse bizim hiçbir alanda atılım yapmamız mümkün değil" dedi.

TEMAD Başkanı Emekli Astsubay İbrahim Yağtu, emekli astsubayların sorunlarının yer aldığı bir dosyayı Tezcan'a verdi. TEMAD Başkanı Yağtu ayrıca, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan bugüne kadar randevu alamadıklarını belirterek sitemde bulundu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Tezcan Nazilli Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title