Haberler

CHP'li Tekin: "Kendinize Göre Düzenleme Yaparsanız, Savcı İfadeye Çağırabilir"

Bursa'da konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, devletin kurumları arasında bir kavga olduğunu belirterek, "Bu sorunun çözüme kavuşması için Sayın Başbakan'ın ve iktidar yetkililerin kendisini gözden geçirmesi gerekiyor."

Bursa'da konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, devletin kurumları arasında bir kavga olduğunu belirterek, "Bu sorunun çözüme kavuşması için Sayın Başbakan'ın ve iktidar yetkililerin kendisini gözden geçirmesi gerekiyor. Kendinize göre değil eğer kendinize görev devletin kurumlarını dizayn yapmaya kalkışırsanız birgün nasıl ki Genelkurmay Başkanı'na, MİT Başkanı'na savcı, fezleke gönderiyorsa ya da ifadeye çağırıyorsa, Sayın Başbakan'ı da Cumhurbaşkanı'nı da çağırabilir diye düşünüyorum" dedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti ile Nilüfer Belediyesi'nin ortaklaşa organize ettiği Aydınlarla Yüzyüze Söyleşileri'ne CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, konuşmacı olarak katıldı. Basın Kültür Sarayı'nda gerçekleşen organizasyonun açılışında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, bugün yargı ile MİT arasında bir sorun varsa bunun genel kaynağının iktidar ve Başbakan olduğunu söyledi.

Belgelere bakıldığı zaman KCK'nın devlet tarafından kurulduğunun ortaya çıktığını ileri süren Tekin, "2006'nın sonunda KCK kurulunca bütün belgelere bakıyoruz, bugünkü savcının da iddiası dahil olmak üzere devlet tarafından kurulduğu ortaya çıkıyor. Yani iktidar tarafından bir örgüt kuruluyor. Bu aynı zamanda illegal örgüt değil, legal örgüt. Hangi ihtiyaçtan doğmuştur? MİT ile yani devletle örgüt arasındaki uzlaşmadan sonra bir sivil örgüt kuruluyor. Bu sivil örgüt aynı zamanda belli illerde devletin denetimiyle uygulamalar yapıyor" diye konuştu.

Türkiye'de yaşanan gelişmelerde 20 yıla sığdıralamayacak ciddi manzaraların ortaya çıktığını ifade eden Tekin, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un silahlı örgüt kurmaktan, silahlı örgüt lideri olarak gözaltına alındığını hatırlatarak, "Zaten silahlı örgütün başında. Şimdi eğer gazetelerin başlığını doğru varsayarak kabul edersek, iktidara sormamız gereken 2 soru var. Birincisi sayın Genelkurmay Başkanı aynı zamanda Milli Güvenlik Kurulu Üyesi. Yani dış politika, iç politika ile ilgili gizli alınabilecek bütün kararlarda bilgisi ve imzası var. Daha önce ikinci başkan olduğu için de katılıyordu. Yani 4 - 5 yıl Türkiye'nin bütün güvenlik problemini paylaşacağının bir insanın emekli olduktan sonra aklınıza terör örgütü lideri olduğu gelecek. Eğer gerçekten böyleyse o zaman Sayın Genelkurmay Başkanı'nın suç ortakları Milli Güvenlik Kurulu'nda kimler varsa suç ortağıdır. Terör örgütü olarak kabul edeceksek, bu bilgiler sadece bu kurula giren insanlarda var" dedi.

Türkiye'de kurumlar arasında neler olduğunu anlamakta zorlandığını ifade eden Tekin, "İktidarın en önemli argümanlarından bir tanesi geçmiş yıllarda denetim kurullarında olmuştu. İlk YÖK'te başlamıştı. YÖK Yasası değişmeli diyen Başbakan'dı. Daha sonra eline geçirince bütün sorunlar bitti. Yasa değişmedi. Ama YÖK'teki bütün sonrunlar bitmiş oldu. Yargı ile ilgili 12 Eylül Referandumu öncesi çok büyük laflar ettiler. Daha sonra yargıyı ele geçirdiler. Şimdi kendi kurmuş olduğunuz yargı, kendi kurmuş olduğunuz devletin kurumları arasında da bir çatışma, kavga varsa burada başka bir sorun var. Bu sorunun çözüme kavuşması için Sayın Başbakan'ın ve iktidar yetkililerin kendisini gözden geçirmesi gerekiyor. Kendinize göre değil eğer kendinize görev devletin kurumlarını dizayn yapmaya kalkışırsanız birgün nasıl ki Genelkurmay Başkanı'na, MİT Başkanı'na savcı fezleke gönderiyorsa ya da ifadeye çağırıyorsa birgün Sayın Başbakan da Cumhurbaşkanı da çağırabilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"DİN, İMAN ADINA SİYASET YAPANLARIN ELİNİ VİCDANINA KOYMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM"

Dış politikada da sorunlar yaşandığını dile getiren Tekin, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nın gerçekleşmesinde Libya Lideri Kaddafi'nin destek verdiğini hatırlatarak, "Bütün dünya Türkiye'ye sırtını dönerken o dönemin rahmetli Erbakan'ın girişimi ile Kaddafi destek vermişti. Lastik dahil olmak üzere. 74 yılında Sayın Erbakan'ın girişimi ile Kaddafi bu olanakları yaratırken, Sayın Erbakan'ın yaratmış olduğu çocukları, yavruları Kaddafi'yi linç ederek öldürdüler ve buna da seyirci kaldık, ortağı olduk. Türkiye'de herkesin özellikle din, iman adına siyaset yapan herkesin elini vicdanına koyması gerektiğine inanıyorum" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise AK Parti'nin 10 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, siyasi, ekonomik ve dış politika ile ilgili sorunları çözemediğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Gürsel Tekin Kaddafi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title