Haberler

Chp'li Tanrıkulu: Fişleme Operasyonu Mu?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "İktidarınız TÜİK anketleri bahanesiyle gazetecilere ve sanatçılara karşı yeni bir gözdağı verme, fişleme operasyonu mu düzenlemektedir?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı Tüketici Fiyatlari Endeksini belirlemek için başlattığı anket çalışması kapsamında gazeteci Defne Samyeli"nin evine giden TÜİK görevlilerinin gazeteci Defne Samyeli'ye özel yaşamı ile ilgili sorular sordukları doğru mudur?

Gazeteci Defne Samyeli'nin özel yaşamı ile ilgili soruları cevaplamayacağını söylemesinden sonra TÜİK tarafından Defne Samyeli'ye 923 TL para cezası uygulanmış mıdır?

Anket soruları arasında eve gelen misafire ne ikram edildiği, ikramlar için ne kadar harcandığı, nereden ne satın alındığı, ne kadara satın alındığı, ne miktarda alındığı, umumi WC'ye giderken ne kadar para harcandığı gibi soruların yer aldığı doğru mudur?

TÜİK vatandaşlarımıza özel yaşamlarına dair sorular sorma hakkını nereden bulmaktadır?

TÜİK'e vatandaşlarımıza özel yaşamla ilgili sorular sorma yetkisi hangi kanunla verilmiştir?

TÜİK'in Tüketici Fiyatlari Endeksi belirleme çalışması kapsamında yaptığı ankette yer alan sorular hangi bilimsel yöntemlerle hazırlanmıştır?

2013 yılında başlatıldığı belirtilen anket çalışması için seçilen kişilerin sayısı nedir?

TÜİK tarafından 2013 yılında para cezası uygulanan vatandaşlarımızın sayısı nedir?

Vatandaşlarımıza uygulanan hukuksuz para cezaları derhal iptal edilecek midir?

Bu kişilerden kaç tanesi gazeteci, televizyon-radyo çalışanı, tiyatro, sinema ve müzik sanatçısıdır?

İktidarınız TÜİK anketleri bahanesiyle gazetecilere ve sanatçılara karşı yeni bir gözdağı verme, fişleme operasyonu mu düzenlemektedir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Türkiye İstatistik Kurumu Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Defne Samyeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title