Haberler

CHP'li Tanrıkulu, Emniyete Alınacak Ses-ışık Bombalarını Sordu

Chp Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı için 77 bin 400 ses- ışık bombası almayı planladığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, " Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı için 77 bin 400 ses- ışık bombası almayı planladığı iddialarının doğru olup olmadığını sordu. Tanrıkulu, bu bombaların insan sağlı üzerinde kalıcı etkileri olup olmadığının da yanıtını istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı için 77 bin 400 ses-ışık bombası almayı planladığı iddialarını sordu. Ses ve ışık bombalarının insan sağlığına olan kalıcı etkilerine değinen Tanrıkulu şöyle dedi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı için almayı planladığı 77 bin 400 adet ses-ışık bombasının, 180 desibellik ses ve 8 milyon mum ışık saçma etkisine maruz kalanların gözlerinde, kulaklarında ve iç organlarında hasara yol açtığı iddia edilmektedir. İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik kuvvetlerinin toplumsal olaylara müdahale ederken göstericilerin hayatının ve sağlığının tehlikeye atılmaması için önleyici tedbirleri alma yükümlülüğü bulunmaktadır. Fransa'da bir vatandaşın polisin attığı gaz bombası sonucu yaşamını yitirmesinin ardından polisin gaz bombası kullanımı yasaklanırken, Türkiye'nin binlerce gaz bombası alması düşündürücüdür."

'SES-IŞIK BOMBASI ALINMASININ GEREKÇESİ NEDİR?'

Ses-ışık bombası alınmasının gerekçelerini de soran Tanrıkulu, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü, 2015 yılı için 77 bin 400 adet ses-ışık bombasını hangi firmadan temin edecektir? Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015 yılı için 77 bin 400 adet ses-ışık bombası ihtiyacı nasıl tespit edilmiştir? İhtiyaç ile ilgili bilimsel bir araştırma yapılmış mıdır?" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Cumhuriyet Halk Partisi Efkan Ala Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title