Haberler

CHP'li Tamaylıgil: "Tüsiad, İktidarın Gözünün İçine Bakan Uslu Çocuk"

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Türkiye'de Muhalefet Boşluğu Olduğunu Söyleyen Tüsiad Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a Tepki Göstererek, "Tüsiad, İktidarın Gözünün İçine Bakan Uslu Çocuk" Dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil, Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu söyleyen TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a tepki gösterdi. Tamaylıgil, "TÜSİAD, iktidarın gözünün içine bakan uslu çocuk" dedi.

Tamaylıgil yaptığı açıklamada, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın muhalefet partilerine yönelik sözlerini değerlendirdi. İktidarın yanlış ve tehlikeli uygulamaları ortadayken, TÜSİAD'ın sorumlu muhalefet bilinciyle görevini eksiksiz yapan CHP'yi hedef almasının düşündürücü olduğu kadar ibret verici olduğunu ifade eden Tamaylıgil, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin bakanları kendini kurtaran yasalar çıkarırken, özelleştirme adı altında gece yarısı pazarlıklar yapılır ve peşkeşler çekilirken, teröre karşı TBMM çatısı altında çözüme engel olunmaya çalışılırken, laik demokratik cumhuriyetin temellerini sarsacak adımlar atılırken, anayasa ve anayasal kurumlarla çatışma yaşanırken, büyüyen ama üretmeyen, işsizliği çözemeyip, ekonomik parametreleri riskli noktalara taşıyan politikalar uygulanırken, yolsuzluklar sağır sultanın bile kulağına gider ve her kademede ortaya çıkarken, dış politikaya teslimiyetçilik esas olurken kararlılıkla duran ve Türkiye'yi savunan CHP, köşesine çekilip iktidarın gözünün içine bakan ve uslu çocuk rolü oynayan ise TÜSİAD olmuştur."

Tamaylıgil, ana muhalefete karşı haksız olarak yapılan eleştirideki kararlılığın, Türkiye'yi bugünkü şartlara taşıyan yönetim beceriksizliğini gösteren iktidara karşı olması gerektiğini savunarak, "Durumdan vazife çıkarmaya çalışanların mevcut durumun nedenlerini iyi anlayamadığı veya anlamak istemediği görülmektedir. Bu tavır TÜSİAD'ın uzun vadeli hesaplarına uygun olabilir ama Türkiye'nin, demokrasinin, çağdaşlığın ve laik cumhuriyetin yararına değildir" dedi. (ANKA)

(AS/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title