Haberler

CHP'li Soysal'dan "Tuzla'daki Ölümler Polislik Olaylar" Açıklamasına Tepki

CHP İstanbul Milletvekili ve Tuzla Tersanelerindeki Ölümleri Araştırma Komisyonu Üyesi Çetin Soysal, Eski AKP'li Cengiz Kaptanoğlu'nun, "Tuzla Tersanelerindeki Ölümler Polislik Olaylar" Şeklindeki Açıklamasına Tepki Gösterdi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Tuzla tersanelerindeki ölümleri araştırma komisyonu üyesi Çetin Soysal, eski AKP'li Cengiz Kaptanoğlu'nun, "Tuzla tersanelerindeki ölümler polislik olaylar" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Soysal, Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerinin polislik olaylar değil "önlenebilir ölümler" olduğunu belirterek bugün toplanan komisyonda, Kaptanoğlu'nun ve Emniyet Müdürü'nün çağrılmasını önerdiğini söyledi. Soysal, "eski AKP milletvekili aklı başında şeyler olmasa da bir şeyler söylüyorsa dikkate alınmalı. Bildiği bir şey varsa gelsin, komisyona anlatsın" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Tuzla tersanelerindeki işçi ölümlerini araştırmak üzere kurulan Gemi İnşa Sanayindeki işçi ölümleri ve iş güvenliğini araştırma komisyonu üyesi Çetin Soysal, Desan Tersanesi'nin ortaklarından eski AKP milletvekili Cengiz Kaptanoğlu'nun, "Bu işler polislik, MİT'lik işler. Ölümlerin gerçek sebeplerini bulmak isteyen, bizlerin üstüne değil, emniyet güçlerine gitsin" şeklindeki sözlerini eleştirdi. Tuzla'yı kavrayamamış tersanecilerin bu yöndeki açıklamalarının son derece üzücü olduğunu belirten Soysal, işçi ölümlerin polisiye olaylar değil, "önlenebilir ölümler" olduğunu söyledi. Soysal, "ölümler polisiye olaylar anlayışını kabul etmek mümkün değil. Bunu söylemek hedef saptırmak ve gerçek sorunu gizlemektir. Tuzla'da ilkel koşullarda, ilkel yöntemlerle çalışıldığını, ölümlerin de bundan kaynaklandığını ifade eden Soysal, "Tuzla'nın sorunu net bir şekilde ortada. İş alanı, iş hacmiyle örtüşmüyor. Ağır ve tehlikeli bir işkolundan ve gerekli önlemlerin alınmamasından bahsediyoruz. Buralardaki şartları düzeltmeden önlem almadan ölümleri önlemek mümkün değil. Tuzla'daki ölümler ne mukadderat ne polislik olaylar" diye konuştu.

Soysal, bugün yapılan komisyon toplantısında da bu yöndeki görüşlerini dile getirdiğini belirterek, Emniyet müdürü ve "Tuzla'daki ölümler polisiye olaylar" diyen eski AKP'li Cengiz Kaptanoğlu'nun komisyona çağrılmasını önerdiğini söyledi. Soysal, "eski AKP'li milletvekili bir şeyler söylüyorsa, söyledikleri aklı başında şeyler olmasa da dikkate alınmalı. Bildiği bir şey varsa, gelsin komisyona anlatsın" diye konuştu. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title