Haberler

CHP'li Soysal: Bu Meclis'e Uzanan Yumruktur

Abdi İpekçi Parkı'nda Tekel İşçilerinin Eylemi Sırasında Polisin Sert Müdahalesinden ve Biber Gazından En Çok Etkilenen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal Olayı "Bu Meclis'e Uzanan Yumruktur" Sözleriyle Değerlendirdi.

Abdi İpekçi Parkı'nda TEKEL işçilerinin eylemi sırasında polisin sert müdahalesinden ve biber gazından en çok etkilenen CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal olayı "Bu Meclis'e uzanan yumruktur" sözleriyle değerlendirdi.

Soysal, Meclis'te gazetecilerin, Abdi İpekçi Parkı'ndaki olaya ilişkin sorularını yanıtladı. Polisin biber gazlı müdahalesinden en çok etkilenen isim olan Soysam, basın bürosunda yüzüne limon tedavisi uyguladı. Soysal, olayı ise "Bu Meclis'e uzanan yumruktur, biber gazıdır. İçişleri Bakanı'nın bir dakika bile görevde kalmaması gerekir. Bu kabul edilemez, bu orantısız güç kullanımıdır. Orada hak arayan insanların gördüğü bir devlet terörüdür" sözleriyle değerlendirdi. Soysal, polislerin kendisinin milletvekili olduğunu bile bile 10 santimlik mesafeden gözüne biber gazı sıktığını ifade ederek "Bunu kabul etmek mümkün mü? Barışçıl bir eylem yaparken biber gazını reva görenler bunun bedelini ödeyecektir, ödemesi de gerekiyor" diye konuştu. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title