Haberler

CHP'li Selvi: "AKP Kaos Peşinde"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, Başbakan Erdoğan'ın Türban Konusunda Görüş Bildiren Kurumlara Yönelik Sert Çıkışlarını "Sorumsuzluk" Olarak Değerlendirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cevdet Selvi, Başbakan Erdoğan'ın türbanla ilgili açıklamalar yapan çeşitli kurumları sert bir dille eleştirmesini "sorumsuzluk" olarak değerlendirdi.

Selvi, ANKA'ya yaptığı açıklanmada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin ülkeyi kaosa sürükleyebileceği uyarısında bulundu. AKP Hükümeti'nin halkın verdiği oya ve güce güvenerek üslubu ve tavrıyla sorumsuzca davrandığını belirtirken, "AKP ve sayın Başbakanın bu açıklamalarıyla Türkiye'yi bir kere daha karıştırmaya niyet ettiği görülüyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Anayasal kurumların uyarılarına "hakaret ederek ve yok sayarak" kaos yaratma gayreti içine girdiğini söyleyen Selvi, Erdoğan'ın açıklamalarının devlet adamlığı ciddiyeti ile bağdaşmadığını belirtti. Selvi, "Kafalarının arkasında bulunan yeniden yapılanmayı gerçekleştirmek için gösterdiği bu çabalar, demokrasiyi özümsemediği için, kuvvetler ayrılığı diye bir kavramdan habersiz olduğu için çirkin ve haksız. Başbakan, hakaret ederek sonuca ulaşacağını sanıyor" dedi.

Selvi değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

"Çok yüksek oy alanların halktan aldığı bu oy ve güçle halkı bu kadar mağdur etmeye, istismar etmeye halkın oylarını halka karşı baskı unsuru olarak kullanmayı bugüne kadar kimse denememiştir. Türkiye sahipsiz değildir, üniversitelerde yeniden bir gerginlik, Türkiye'ye yayılacak yeni bir stres bunalım yaygınlaştırılmaya çalışıyor. Tayyip Erdoğan ve AKP gerginlik ve kaostan, halkı bir birine düşürmekten besleniyor. İbretle izliyor vatandaşlar. Başörtüsü ile türban ayrı bir olaydır. Türban AKP'nin simgesidir. Bu farkı iyi ortaya koymak gerekir." (ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title