Haberler

CHP'li Şeker: Halkbank Bugüne Kadar Kaç Bireysel Davanın Finansörü Olmuştur?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, "Halkbank bugüne kadar kaç bireysel davanın finansörü olmuştur?

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, "Halkbank bugüne kadar kaç bireysel davanın finansörü olmuştur?" diye sordu.

Şeker, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklandığını ve mal varlığına tedbir konulduğunu, ancak bireysel olan bu davanın avukatlık ücretini yönetim kurulu tarafından alınan bir kararla Halkbank'ın ödediğinin Süleyman Aslan'ın avukatının ifadelerinden anlaşıldığı ifade edildi.

Şeker soru önergesinde şöyle dedi:

"Süleyman Aslan'ın söz konusu bireysel davasının avukatlık ücretini ödemek üzere Halkbank Yönetim Kurulu tarafından alınan bir karar var mıdır? Var ise bu kararın tarihi ve yasal dayanağı nedir?

17 Aralık 2013'ten bu yana Süleyman Aslan'ın avukatlık ücreti olarak hangi tarihte, ne kadar ödeme yapılmıştır?

Banka ile ilgisi olmayan bir davada Süleyman Aslan'ın avukatına yapılan ödemeler Banka'nın mali tablolarında yer alacak mıdır?

Yönetim Kurulu ödeme kararını alırken tutukluluk süresinin ne zaman sona ereceğini ve ne şekilde mahsuplaşılacağını öngörmüştür?

Halkbank bugüne kadar kaç bireysel davanın finansörü olmuştur? Bunlar nelerdir?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Süleyman Aslan Halk Bankası Mehmet Şeker Ali Babacan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title