Haberler

CHP'li Sayek Böke'ye Tokat Gibi YPG Cevabı: 17 yaşındaki Kızımızı Uykusunda Öldürdüler

Güncelleme:

"PYD-YPG'nin terör örgütü olup olmadığına dair bir istihbari bilgimiz yok" diyen CHP Milletvekili Selin Sayek Böke'ye yanıt veren terör uzmanı Mete Yarar "Askerimizi şehit ediyorlar, ne istihbaratı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Habertürk TV'de Kübra Par'ın konuğu olmuş ve " Suriye'de PYD-YPG yapılanmasını terör örgütü olarak mı yoksa Kürtlerin temsilcisi olarak mı görüyorsunuz" şeklinde bir soruya skandal bir cevap vermişti.

"TERÖR ÖRGÜTÜ DİYECEK BİR BİLGİMİZ YOK"

Terör örgütü PKK'nın, Suriye'deki uzantısı olan PYD-YPG'ye terör örgütü diyemeyen CHP'li Böke soruya, "Ne ben ne arkadaşlarım bir yapının terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz" ifadeleriyle cevap verdi.

"PEKİ ÖSO İLE İLGİLİ İSTİHBARATINIZ VAR MI?"

Emekli subay ve güvenlik uzmanı Mete Yarar, Böke'nin bu sözlerini değerlendirdi.

Yarar konu ile ilgili şunları söyledi:

"Siyası bir polemik açan kişilere cevap verme ihtiyacı hissediyorum, şahsa vermiyorum çünkü. Selin Sayek Böke'ye soralım, Özgür Suriye Ordusu ile ilgili istihbari bilgiye nereden sahipsiniz? Onunla ilgili kanaati nereden biliyorsunuz? Bütün şehitlerimizin altında o kanlı örgütün işareti var. Daha ne istihbarat örgütüne ihtiyacın var? Bunu bilmek için istihbari bilgiye mi ihtiyaç var? Senin askerini öldüren, senin şehrini bombalayan birisi için bana birisinin 'terörist' demesine gerek var mı? 17 yaşındaki kızımın uykusundayken atılan roketle öldürüldü."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Selin Sayek Böke Suriye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
title