Haberler

CHP'li Sarıbal, çiğ süt fiyatlarına zam yapılmasını istedi

Güncelleme:

CHP Bursa Milletvekili ve partisinin tarımdan sorumlu genel başkan baş danışmanı Orhan Sarıbal, çiğ süt fiyatlarına bir an önce zam yapılması gerektiğini söyledi.

CHP Bursa Milletvekili ve partisinin tarımdan sorumlu genel başkan baş danışmanı Orhan Sarıbal, çiğ süt fiyatlarına bir an önce zam yapılması gerektiğini söyledi.

Partisinin Biga ilçe teşkilatıyla ile birlikte ilçeye bağlı Gümüşçay beldesine gelen Sarıbal, burada süt üreticileriyle görüştü.

Çiğ süt için geçen yıl 15 Kasımda 2 lira 30 kuruş olarak fiyat belirlemesi yapıldığını hatırlatan Orhan Sarıbal aradan geçen 1 yıla rağmen istenilen oranda bir zam yapılmadığını ifade etti.

Referans fiyatın yükselmediğini ve durumun prim ile halledilmeye çalışıldığını kaydeden Sarıbal şunları kaydetti:

"Bu kaçak güreşme işi. Herkesin pirim alamayacağını bildikleri için pirim üzerinden gidiyorlar. Pirim alabilmesi için soğuk zincire dahil olması lazım. Üretici birliğine dahil olması lazım. Süt birliğine üye olması lazım. Acaba nereden çiftçiye daha az para ödeyebiliriz diye süt fiyatlarının referans fiyatlarını artırmadılar. Geçen seneden bu yıla süt fiyatları 2 lira 30 kuruş. Yemde yüzde 35 ile 45 arasında artış var. Dolarda yüzde 38 artış var. Yem haftada bir zam alıyor. Yemin çuvalı 120 lira bizim süt yine 2 lira 30 kuruş."

Orhan Sarıbal, bu duruma hem ziraat mühendisi hem de bir siyasetçi olarak çok üzüldüğünü ifade etti.

Görüşmeye, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, Biga İlçe Başkanı Osman Öztürk, Çan CHP İlçe Başkanı Harun Arslan, CHP Biga Kadın Kolları Başkanı Özge Yılmaz Elmas katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Orhan Sarıbal Milletvekili Biga Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title