Haberler

CHP'li Sarı Konuştu

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, "Hiç kuşkusuz CHP içinde farklı görüş içinde olan insanlar, farklı görüşte olan arkadaşlarımız var." dedi.

Eskişehir'de CHP İl binasını ziyaret eden Perihan Sarı, burada düzenlediği basın toplantısında hükümeti eleştirdi. Sarı "AKP uyguladığı ekonomik politikalarla ve bu sıcak para girişine dayalı olarak yürüttüğü politikayla Türkiye'yi 21'inci yüzyılın hasta adamı yapmış durumda. Yeni Osmanlıcılık oynarken, yeni Osmanlıcılık hedefini Ortadoğu'daki emelleri doğrultusunda gündemde tutmaya çalışırken, bir yandan da Osmanlı'nın son dönemlerine benzeyen bir tablo yaratmıştır" diye konuştu.

ÖZGÜRLÜKLER TEHDİT ALTINDA

Perihan Sarı, yargının tarafsız olmadığını, özgürlüklerin tehdit altında olduğun öne sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yargının tarafsızlığından, bağımsızlığından, saydam ve adil oluşundan söz etmenin koşulları yok. Bugün toplumun her kesiminde muhalefet potansiyeli olan, muhalefet etme potansiyeli olan herkes yargı aracılığıyla susturuluyor. Yargının kullanıldığı bir süreçte ne yazık ki böyle bir mekanizma yürüyor, işliyor. Bugün birçok özgürlük alanı tehdit altında. Düşünce özgürlüğünden söz edemiyoruz. Hemen Fazıl Say ile ilgili 10 aylık mahkumiyet kararını hatırlıyoruz. İfade özgürlüğünden söz edemiyoruz. İfade özgürlüğünün her biçiminin yasaklandığı koşulları yaşıyoruz. Basın ve medya özgürlüğünden söz etmek mümkün değil."

Hükümetin barışı kendi politikalarını yürütmek, anayasa değişikliği için ve başkanlık sistemi için bir pazarlık konusu yapmak için kullandığını öne süren Sarı, konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Sarı bir gazetecinin CHP içerisinde barış sürecine destek verenlerin istifası konusundaki görüşlerini sorması üzerine şöyle konuştu:

"CHP'nin bu günlerde ilgi odağı olması, CHP'ye duyulan güvenin bir işaretidir. CHP hiçbir şey yapmadığı koşullarda bile, sessiz kaldığı koşullarda bile, eleştiriliyor ya da içinde gerçekleşen parti içindeki iç sorun niteliğinde olan konular öne çıkarılmaya çalışılıyor. Hiç kuşkusuz CHP içinde farklı görüş içinde olan insanlar, farklı görüşte olan arkadaşlarımız var, ama bu CHP'nin temel politikalarına ilişkin bir farklılık değil.

Bir kanat olarak ifade ediliyor CHP'ndeki farklılıklar, kanatların varlığı olarak tanımlanmaya çalışılıyor. Ama CHP bir sosyal demokrat bir partidir ve bir sosyal demokrat partide kanatlar ancak emek-sermaye çelişkisi üzerinden tanımlanır. Emekten yana bir kanat olabilir, sermayeden yana bir kanat olabilir. Sosyal demokrat bir partide kanat ayrımı bu nitelikler üzerinden tanımlanmalıdır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Perihan Sarı Eskişehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title