Haberler

CHP'li Özyürek'ten Başbakan'a 3 Soru Önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yanıtlaması İstemiyle TBMM Başkanlığı'na 3 Soru Önergesi Sundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na 3 soru önergesi sundu.

Özyürek, 301. madde, euronun arka yüzündeki haritadan Türkiye'nin çıkarılması ve bankalarla halka açık şirketlerin yöneticilerinin ücretleri konusunda Başbakan'dan açıklama istedi. İlk önergesinde, AB'nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn'in 301. maddenin bir anahtar olduğu; bunun çözülmemesi için bir bahanenin olmadığı ve bunda bir ilerleme sağlanmazsa Türkiye'nin üyeliğini öneremeyeceği demecini verdiğini hatırlatan Özyürek, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Hükümet bu konuda hem Türkiye'nin çıkarlarını koruyan kesimlerin hem de AB komiserinin ifade ettiklerini birleştirebilmek ve bu şekilde Türkiye'nin AB üyeliği perspektifini canlı tutabilmek için ne yapmayı düşünmektedir? TCK 301. maddesinde bir değişiklik düşünülmekte ise nasıl bir değişiklik üzerinde durulmaktadır?"

Özyürek, euronun arka yüzünden Türkiye haritasının çıkartılmasının, AB'nin Türkiye'nin üyeliği konusundaki bir iradenin somuta yansıması açısından ilginç olduğunu belirterek, şu soruları sordu:

"Kamuoyunun bilgisine, ilgili kararın alınmasını 2 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra, bir gazete haberiyle yansıyan bu gelişmeden hükümetinizin haberi var mıydı? Eğer 59. hükümet bu konuda bilgi sahibi idiyse bu hususta neler yapılmıştır? Eğer 59. hükümet bu konuda bilgi sahibi değil ve durumu Türk kamuoyuyla aynı anda öğrenmişse bu durumu ne olarak adlandırırsınız? Türkiye haritasının euronun arka yüzünden çıkartılması kararı sizce Türkiye açısından bir pozisyon kaybı mıdır, yoksa önemsiz ve sembolik

bir konu mudur? Böyle bir durum, Başmüzakerecinin AB ile müzakere konusunda etkin olmadığını göstermekte midir? Eğer bu durum bir müzakere konusu olmuşsa Türkiye, haritadan çıkartılması karşılığında ne almıştır AB'den?. Ayrıca, piyasa ekonomisi uygulamalarında şeffaflık unsurunun yerleştirilebilmesi amacıyla halka açık şirketlerdeki yöneticilerin gelirleri ve özlük haklarının kamuoyuna periyodik olarak açıklanabilmesi yönünde hükümetiniz tarafından yapılmakta olan herhangi bir çalışma var mıdır? Böyle bir

çalışma yoksa, bu yönde çalışılmaya başlanılması düşünülmekte midir? Bu yönde adımlar atılmışsa ne tür bir çalışma içinde bulunulmaktadır? Başta bankalar olmak üzere halka açık şirketlerin genel müdür ve yönetim kurulu başkanlarına 2006 yılında ödenmiş olan her türlü gelirin (aylık, ikramiye, temettü, bonus vb.), yöneticilerin adlarıyla birlikte tutarı ne kadardır?"

(MÜG-MAY-NÇ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title