Haberler

CHP'li Özel: Bugün Sivil Bir Darbeyle Karşı Karşıyayız

Chp Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1 Kasım seçimleri öncesi seçmenin bilinç altına hamle yapılarak fikir aşılanmaya çalışıldığını belirterek, "Bugün bir sivil darbe ile karşı karşıyayız" dedi.

Chp Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 1 Kasım seçimleri öncesi seçmenin bilinç altına hamle yapılarak fikir aşılanmaya çalışıldığını belirterek, "Bugün bir sivil darbe ile karşı karşıyayız" dedi.

CHP Şehzadeler İlçe Teşkilatı tarafından Taş Fabrika'da oda başkanlarına yönelik kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıya CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Devrim Bali, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ile esnaf ve sanatkarlar temsil eden oda başkanları katıldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 1 Kasım'daki genel seçimleri öncesinde Türkiye'deki alışılmış bir seçim atmosferiyle karşı karşıya olunmadığını söyledi. Özel, şöyle dedi:

"4 yılda bir seçim yapmaya, bir düğün evi gibi, araçların giydirildiği, müziklerin çalındığı, bayrakların asıldığı, liderlerin kentlere ayrı ayrı gelip şereflendirdiği, kalabalıkların ölçüldüğü ve tatlı bir rekabetin yaşandığı süreçlerde Türkiye seçimleri yaşardı. Maalesef Türkiye yavaş yavaş seçimler böyle yaşayamamaya başladı. 1980 asker darbesinden sonra bile 83, 87, 88 seçimlerinde liderler televizyon karşısına birlikte oturup, sohbet ettiği, zaman zaman tartışan, zaman zaman birbirlerine yaptıkları espiri ve jestlerle tansiyonun ayarlandığı, en sonunda kameralar önünde birlikte el sıkışıldığı, başarı dilendiği görüntülerden bugünlere geliyoruz. Elbetteki geçmiş siyasi tarihimizde gerilimler oldu. Bu ülkede askeri darbeler ve muhtıralar dahi oldu. Ama en gerilimli dönemlerde dahi İsmet Paşa'nın Adnan Menderes'in koluna giripte sohbet ettikleri görüntüler bir yana; şimdi '30 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı onun elini sıkmadı, bunu selamlamadan atladı', 'Muhalefet liderleri şu tavır, bu tavır içinde oldu' şeklinde bir gerginlik içindeyiz. 7 Haziran seçimlerinde seçimi tamamladık. Öyle veya böyle bütün eksikliklerine rağmen milletvekillerinin yerelde karşı karşıya gelemediği, aynı ortamlarda kendilerini ifade edemediği, televizyon konuşmalarının birisinin çıkıp konuşması şeklinde olduğu, siyasi parti mitinglerinin sadece kendi kendine yapılır olduğu, her partinin ilçe, belde, mahalle teşkilatları marifeti ile meydanları sadece o partinin sempazitanlarından oluşan sadece o günün kalabalıklığa dönüştüğü günleri yaşadık. Oysaki kararsız olan seçmenin karar vermek için gittiği meydanlardır orası. Ama bir muhalefet partisinde yer alan başka bir partili birisinin ertesi gün acaba vergi kontrolü, zabıtanın gelmesinden ve bir başka denetimin gelmesiyle karşı karşıya olduğu, etkiyi baskıda aradığı bir sürecin sonunda 7 Haziran seçimlerine geldik ve o seçimleri yaptık."

"SANDIKLA UĞRAŞANDAN HAYIR GELMEDİĞİNİ BİLİRİZ"

Türkiye'nin zor süreçlerden geçtiğine dikkat çeken Özel, bu süreçlerde yaptığı seçimden sonra hiçbir zaman hükümetsiz kalmadığını anlatırken "Seçmen sözünü söyler, siyasiler oradan mesajı alır" geleneği bulunduğunu söyledi. Özel, "Seçmen öyle mesajlar verir ki günler gelir sandık dile gelir konuşur. Sıkıntılı dönemlerden sonra birinci partiyi sonuncu parti yaptığıda görülmüştür. Yüzde 93 oy almış darbeci diktatörü, 'Şu partiye o vereceksiniz' dedi, diye silip tam tersi partiye o verdiği de görülmüştür. O yüzden Türkiye'de sandıkla oynayan, sandıkla uğraşan, sandıkla didişenden hayır gelmediğini biliriz. Seçmen ne derse başımızın üstünedir. İktidar derse iktidar, muhalefet derse muhalefet" diye konuştu.

"SEÇMENİN BİLİNÇ ALTINA HAMLE YAPILIYOR"

Türkiye'de şu an seçmeni bilinç altına hamle yapılarak başka şeylerin aşılanmak istediğini vurgulayan Milletvekili Özel, şunları söyledi:

"Bu, seçim gecesi 'Millet koalisyonu seçti' diyen Burhan Kuzu ile başladı. Sonra Sağlık Bakanı, 'Başkan seçsek, bu şehitler yaşanmazdı' dedi. Sonra yanlışlıkla ağzından kaçırarak da olsa Cumhurbaşkanı '400 milletvekili verseydiniz bunlar olmazdı' dedi televizyon önünde. Sonra geçtiğimiz günlerde Başbakan 'Bizi seçmezseniz geliyor beyaz Toroslar' dedi. Hani geçmişte annelerimizi yaramazlık yaptığımızda 'Geliyor terlik' dediği gibi. Türkiye'de seçmenin bilinç altına korku ve korkudan sonrada maalesef bir fikir aşılanmaya çalışılmaktadır. Ama burada herkes şunu bilsin bunu söyleyen ve fikir babası kim derseniz AKP'liler dahil, bu seçimi bir tek Tayip Erdoğan'ın istediğini biliyorlar. Tayyip Erdoğan diyor ki; 'Halk tarafından seçildim. Kenan Evren de halk tarafından seçilmişti. 'Yüzde 53 oy aldım.' Kenan Evren yüzde 93 oy almıştı. 'Benim dediğim partiye oy vereceksiniz.' İşte orada 'Dur' dediler. Senin dediğin partiye değil, başka bir partiye oy verdiler. Vatandaş Kenan Evren'e bunu yaptı. Bu sefer de yapar. Elinde silahla darbe yaparsan bunun adı silahlı darbedir. Elindeki kamu gücü ve yetkilerini kullanarak darbe yaparsan onun adı sivil darbedir. Bugün bir sivil darbe ile karşı karşıyayız." - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Recep Özel Politika Güncel Haberler

title