Haberler

CHP'li Muhalifler Toplandı

CHP'li Muhalifler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İran Caddesi'ndeki Ofisinde Toplandı.

CHP'li muhalifler, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İran Caddesi'ndeki ofisinde toplandı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantı sonrasında Hikmet Çetin, gazetecilere açıklama yaptı. Eski CHP Genel Başkanlarından Çetin, CHP'nin 22 Temmuz seçiminde aldığı sonucu değerlendirerek, "Dileğimiz ve isteğimiz, bu yönetimin siyaseti bırakmasıdır. Bu Türkiye'yi, partiyi ve herkesi rahatlatacaktır. Partinin de Türkiye'nin de önü açılacaktır. Sokakta dolaşırken insanlar seçim günü, öncesi ve sonrası, 'rağmen verdim, başındaki genel başkana rağmen oy verdim' ya da 'o olduğu için oy vermedim' diyor. İnsanlara ve CHP'ye, cumhuriyet temel ilkelerine, Atatürk'ün partisine bunu yaşatmaya hiçbir yöneticinin hakkı yoktur" dedi.

Bazı arkadaşlarıyla bir araya gelerek, değerlendirme yaptıklarını belirten Çetin, DSP ve SHP'nin seçime girmeyerek, CHP'ye destek verdiğini, CHP yönetiminin, bütün bunlara rağmen oyunu yüzde 1 artırmayı başarı gördüğünü söyledi. Çetin, ''Yönetim, CHP'ye de haksızlık ediyor, halkımıza da haksızlık ediyor, ülkemize de haksızlık ediyor" diye konuştu.

Eski Maliye Bakanı Onur Kumbaracıbaşı da "Baykal'ın istifasını istiyorsunuz, ama bunun için aktif olarak ne yapacaksınız? Kurultay talebinde bulunabilecek misiniz?'' şeklindeki bir soruya, ''Ben kurultayın çözüm olduğu kanısında değilim. Bu yönetimin tek başardığı şey, partide iktidarı elde etmek. Kendi delegeleri arasında yapacakları bir kurultay, ancak güven oyu anlamını taşıyacaktır belki. Mesele kurultay değil, bırakmaktır. Siyasetin erdemi budur" yanıtını verdi.

Çetin, değerlendirme toplantılarının gerekirse devam edeceğini, şu aşamada yeni yeni bir oluşumun söz konusu olmadığını söyledi.

Kumbaracıbaşı da Deniz Baykal ve CHP yönetiminin politikadan çekilmemesi halinde CHP'lilerin, ''CHP ve Atatürk ruhunu, Cumhuriyete olan inançlarını ve laikliğe bağlılıklarını mutlaka bir yol bularak devam ettireceklerini'' ifade ederek, ''Çünkü bu ekip partinin başında kaldığı sürece bir seçim sonra artık CHP diye birşey kalmayacaktır'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title