Haberler

CHP'li Milletvekillerinin Kurtuluş Günü Mesajı

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 18 Kasım Uzunköprü, 19 Kasım Keşan ve Meriç, 20 Kasım İpsala ilçelerinin kurtuluş günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Gaytancıoğlu, mesajında Türk milletinin özverisi ve büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğiyle ulusal kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaştığını belirtti.

Bağımsız bir ülke ile tarihte eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanı yazıldığını aktaran Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"95 yıl önce kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısı ile bu topraklar için canını siper eden her bir yurttaşımız bu mücadelenin sonunda vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmıştır. 18 Kasım Uzunköprü, 19 Kasım Keşan ve Meriç, 20 Kasım İpsala halkına kutlu olsun.

Tarih bizlere göstermiştir ki; geçmişi hatırlamak, bağımsızlığın önemini kavramak, çekilen acıları bir daha yaşamamak için önemlidir. Bu nedenle kurtuluş günlerimiz, tarihe ışık tutması, geleceğimize yön vermesi açısından bizim toplumsal hafızamızdır.

Bu duygu ve düşüncelerle ilçelerimizin Kurutuluş Gününü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum."

Milletvekili Bircan'ın mesajı

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan da mesajında, kurtuluş günlerinin en coşkulu ve kıvanç dolu günler olduğunu belirtti.

Bu günlerin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükran günleri olduğunu aktaran Bircan, şunları kaydetti:

"Her birimiz çok iyi biliyoruz ki bu topraklar Sevr'i dayatanlara karşı şehitler verilerek çok zor şartlarda bağımsızlığını kazandı. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti bizim göz bebeğimizdir ve Mustafa Kemal Atatürk halkımızın kurtarıcısı ve cumhuriyetimizin kurucusudur. Aldığımız her nefeste bize bu vatanı bırakanlara şükran ve minnetimizi tekrar ediyoruz.

Sevr'e göre bugün bu topraklar bizlerin elinde olmayacaktı. Yok olmuş bir imparatorluktan genç ve saygın bir cumhuriyet kurduk. Bizi vatansız bırakmak isteyenlere rağmen kurduk. Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük dehası ve milletiyle birlikte verdiği korkusuz mücadelesinin sayesinde bizler bugün bağımsız topraklarımız üzerinde yaşıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Okan Gaytancıoğlu Uzunköprü Keşan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title