Haberler

CHP'li Milletvekillerinden "Volta" Eylemi

CHP'li bazı milletvekilleri, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanmasını protesto için Yüksel Caddesi'nden Güvenpark'a yürüdü.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP'li milletvekilleri Mustafa Balbay, Necati Yılmaz, Nihat Yeşil ve CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile geldiği Yüksel Caddesi'nde basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ağbaba, FETÖ'nün 15 Temmuz'da yaptığı darbe girişiminde 249 vatandaşın şehit olduğunu hatırlattı, bütün siyasi partilerin darbe girişimine karşı çıktığını dile getirdi.

Hükümete darbeyle mücadeleyle ilgili her türlü desteği vereceklerini söylediklerini aktaran Ağbaba, "Ancak darbeye birlikte karşı çıkılan Meclis baypas edilerek, yeni bir darbe girişimi yapıldı, 20 Temmuz'da TBMM'de maalesef OHAL ilan edildi." diye konuştu.

Açıklamalarını dinlemek için vatandaşların Yüksel Caddesi'ne gelmesine izin verilmediğini savunan Ağbaba, şöyle konuştu:

"OHAL'in ne olduğunu dünyaya iki insan anlattı. Bu insan hakları anıtının önünde 200 güne yakın süre oturma eylemi yaptılar, kimseye zarar vermeden. Ardından seslerini duyurmak için bizim onaylamadığımız açlık grevine başladılar. O insanlar sayesinde OHAL gündeme geldi. Biz CHP milletvekilleri olarak pazartesi günü OHAL'e karşı onların yerine oturma eylemi başlattık. Bu oturma eylemi Türkiye'de hukuksuzluğa uğrayan herkes içindir, adaleti savunan herkes içindir. Bizler CHP olarak hep hukuku savunduk, adaleti savunduk. Bugün de aynı şeyi savunmaya devam ediyoruz."

Bundan sonra da barışçıl, şiddet içermeyen her türlü mücadeleye destek vereceklerini söyleyen Ağbaba, polisin Yüksel Caddesi ve çevresinden çekilmesini talep etti.

Ağbaba, "Arkadaşlarımızla birlikte dün yaptığımız gibi 'OHAL'de volta at' diyoruz. Türkiye'deki yurttaşlarımıza, İstanbul'daki Taksim'e, İzmir'deki Gündoğdu'ya, Trabzon'a, Adana'ya, Mersin'e, Malatya'ya her yere çağrı yapıyoruz. Bütün meydanlarda 'OHAL'de volta atın' diyoruz. Biz arkadaşlarımızla şimdi buradan Güvenpark'a geçeceğiz, orada volta atacağız." dedi.

Açıklamanın ardından CHP'li milletvekilleri kol kola girerek Güvenpark'a yürüdü, volta attı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Balbay Veli Ağbaba Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title