Haberler

CHP'li Milletvekillerinden Dokunulmazlık Fezlekesi Açıklaması

*CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: (HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesi) "TBMM'nin raflarında 400'ü aşkın fezleke var. Bunları bekletirken, HDP Eş Genel Başkanları'nın dokunulmazlığının bunların içinden çekip meclis genel kuruluna getirmek, 1994'te Türkiye'de yaşanan ve hala hafızalarda olan Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan yeni tabloların yaşanması demektir.

*CHP Grup Başkanvekili Engin Altay :

(HDP'li milletvekilleri hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesi) "TBMM'nin raflarında 400'ü aşkın fezleke var. Bunları bekletirken, HDP Eş Genel Başkanları'nın dokunulmazlığının bunların içinden çekip meclis genel kuruluna getirmek, 1994'te Türkiye'de yaşanan ve hala hafızalarda olan Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan yeni tabloların yaşanması demektir."

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin:

"Unutmayın CHP tarihinin hiç bir döneminde parça başı iş yapmamıştır. Biz toptancıyız. Demokrasi için de özgürlük için de toptancıyız. Eğer dokunulmazlık kalkacaksa hodri meydan! 550 milletvekili için dokunulmazlık kalksın"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL / DHA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, aralarında HDP Eş Genel Başkanlarının da olduğu HDP'li 5 milletvekilinin 'dokunulmazlıklarının kaldırılması' istemiyle hazırlanan fezlekelerle ilgili CHP'nin tavrının ne olacağıyla ilgili bir soru üzerine "Dokunulmazlıklarla ilgili tavrımız, Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu raporları geldikten sonra açık ve daha net şeyler söylemek mümkün olacak. Ancak TBMM, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun iradesine göre iş yapacak bir meclis değildir" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, partisinin İstanbul Milletvekilleri ile teşkilat mensuplarının da katılımıyla Esenyurt'ta esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Talatpaşa Mahallesi'nde CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Ali Şeker, Mehmet Bekaroğlu ile teşkilat mensupları katılımıyla gerçekleşen ziyaretin ardından Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenlendi.

"TÜRKİYE'DE 78 MİLYONUN HİTLER'E RAHMET OKUDUĞU BİR DÖNEME GELDİK"

Basın toplantısında bir konuşma yapan Engin Altay, vatandaşın kendilerinden beklentilerinin Türkiye'nin 'kurtulması' olduğunu ifade etti. Altay, "Türkiye'de 78 milyonun Hitler'e rahmet okuduğu bir döneme geldik. Türkiye bunu hak etmiyor. Cumhuriyeti ve demokrasiyi içselleştirmiş olan vatandaşlarımızın, sandık yoluyla bile olsa ilan ettikleri diktatörlük, kurdukları saltanat çok kısa bir sürede yıkılacak. Bunun işaretini sokakta, toplumun her kesiminde görüyoruz. Bize kızıyorlar; 'diktatör' diyorsunuz, 'cumhurbaşkanına hakaret ediyorsunuz' diyorlar. Diktatör nitelemesi aslında Tayyip Erdoğan'a çok hafif bile kalır. Şimdilerde bir hanedanlık mevzusunu ortaya koyduğumuzda mecliste tepki gösterdiler. Biz de dedik ki; bir ülkenin eğitim politikasını cumhurbaşkanının evladı yürütüyorsa, sosyal politikaları eşi yürütüyorsa, enerji politikalarını damadı yürütüyorsa diğer politikaları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki ekibi yürütüyorsa burada bir hanedan var, harami saltanatı var. Buna son vereceğiz" dedi.

Türkiye'nin her zamandan daha fazla CHP'ye ihtiyacı olduğunu da belirten Altay, CHP'nin terör ve Kürt sorununu çözecek tek partinin CHP olduğunu da dile getirdi.

HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ HAKKINDA HAZIRLANAN FEZLEKELER

Aralarında Eş Genel Başkanların da olduğu HDP'li 5 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan fezlekelerle ilgili CHP'nin tavrının ne olacağı yönündeki bir soru üzerine Engin Altay, CHP'nin ilkesel olarak dokunulmazlıklarla ilgili prensibinin kürsü dokunulmazlığı dışında bütün dokunulmazlıklarının kaldırılması olduğunu söyledi.

"TBMM TAYYİP ERDOĞAN VE AHMET DAVUTOĞLU'NUN İRADESİNE GÖRE İŞ YAPACAK BİR MECLİS DEĞİLDİR"

TBMM'nin raflarında 400'ü aşkın fezlekenin olduğunu hatırlatan Altay, şöyle konuştu:

"Bunları bekletirken, HDP Eş Genel Başkanları'nın dokunulmazlığının bunların içinden çekip meclis genel kuruluna getirmek, 1994'te Türkiye'de yaşanan ve hala hafızalarda olan Türkiye demokrasisi için büyük bir utanç vesilesi olan yeni tabloların yaşanması demektir. Dokunulmazlıklarla ilgili tavrımız anayasa ve Adalet Karma Komisyonu raporları geldikten sonra açık ve daha net şeyler söylemek mümkün. Ancak TBMM, Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu'nun iradesine göre iş yapacak bir meclis değildir. TBMM, 'yürütme organının tekelinde, Tayyip Erdoğan'ın 'kapıkulu' gibi çalışacak bir meclis değildir' diye ümit ediyorum. CHP'nin tavrı demokratik usul ve kaideler içinde TBMM iç tüzüğü ve anayasa çerçevesinde tavır ve tutum almış bir partiyiz. Bu tavrımızı bu şekilde devam

GÜRSEL TEKİN: "BİZ TOPTANCIYIZ. DEMOKRASİ İÇİN DE ÖZGÜRLÜK İÇİN DE TOPTANCIYIZ"

İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de, milletvekili dokunulmazlıklarıyla ilgili, "Sayın Davutoğlu, AB liderleriyle yaptığınız konuşmanızda farklı, buraya gelip farklı şeyler söylüyorsunuz. Unutmayın CHP tarihinin hiç bir döneminde parça başı iş yapmamıştır. Biz toptancıyız. Demokrasi için de özgürlük için de toptancıyız. Eğer dokunulmazlık kalkacaksa hodri meydan! 550 milletvekili için dokunulmazlık kalksın" ifadelerini kullandı.

İL BAŞKANI ESENYURT ZİYARETİNİ ANLATTI

İl Başkanı Cemal Canpolat ise Esenyurt programıyla ilgili olarak İstanbul'da seçtikleri 10 pilot bölgeden birinin Esenyurt olduğunu söyledi. Canpolat, "Esenyurt İstanbul'un arka yakası, en çok göç alan şehri, insanları en fazla ötekileştirildiği ilçedir. En fazla işsizin olduğu yer burası. Onun için 1994'te AKP'ye kaptırdığımız bu alanı yeniden almak için Esenyurt'tayız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Engin Altay Esenyurt Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title