Haberler

CHP'li Mengü: Sabah-atv İhalesindeki Şaibeler Hala Kalkmadı

CHP Manisa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Şahin Mengü, TMSF'nin Kamu Alacaklarını Tahsil Etmek İçin El Koyduğu Sabah-atv Grubu'nun Satışını Şaibeli Bir İhale ile Yaptığını Belirterek "TMSF'nin Bu Aşamada Yapması Gereken İhalenin İptal Edilerek Yeniden İhaleye Çıkılmasıdır" Dedi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, TMSF'nin kamu alacaklarını tahsil etmek için el koyduğu Sabah-ATV Grubu'nun satışını şaibeli bir ihale ile yaptığını belirterek "TMSF'nin bu aşamada yapması gereken ihalenin iptal edilerek yeniden ihaleye çıkılmasıdır" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sabah-atv ihalesini gündeme getirdi. TMSF'nin kamu alacaklarını tahsil etmek için el koyduğu sabah-atv grubu satışını şaibeli bir ihale ile yaptığını öne süren Mengü, "5 Aralık'ta gerçekleşen ihaleye sadece Başbakan'ın damadının çalıştığı Çalık Grubu-Turkuaz'ın katılması, ihale şartnamesine aykırı uygulamalar, katılım şartlarını taşımadığı iddiaları ve hiçbir artırım yapılmadan belirlenen muhammen bedel üzerinden satışın gerçekleşmesi ihaleyi şaibeli hale getirmiştir. TMSF tarafından el konulan 3 bin çalışanın bulunduğu Sabah-ATV grubunun satışında, daha işin başında yanlış yapılmıştır" dedi. Sabah gazetesi, diğer gazeteler, dergiler ve dağıtım şirketleri ile TV grubunun iki ayrı hukuki statüye tabii olması gerekirken tek ihale açıldığını belirten Mengü, şöyle konuştu:

"İhaleyi blok satış şekliyle yaparak ve hiç gereği yokken televizyon ve radyo kuruluşlarında yüzde 25'lik yabancı sermaye tahdidini tüm mal varlığının satış şartı haline getirmek; Sabah-ATV Grubu TMSF yönetiminde bulunduğu 2007 dönemi bilanço karının bir önceki yıllara göre büyük düşüş göstermesi ihaleye katılımı azaltmış ve en önemli kaynak olarak görülebilecek yabancı sermayeyi de ihaleden uzaklaştırmıştır. İhaleye tek başına katılan Çalık Grubu'nun ihale şartnamesindeki şartları taşımadığı iddiaları da gündeme gelmiştir. Bu grubun BANK ASYA'nın en büyük hissedarı olması, bunun kamuoyunca bilinmesine rağmen TMSF tarafından görmezden gelinmesi ise ihalenin sipariş ihale haline getirildiği iddialarını doğrulamaktadır" dedi.

İhalenin üzerinden bir ay geçmesine rağmen TMSF tarafından hiçbir tahsilat yapılmadığını ve bu süre içerisinde kamu alacağına esas olan mal varlığının süratle eridiğini belirten Mengü, TMSF'nin ihaleyi iptal etmesi ve yeniden ihaleye çıkması gerektiğini savundu. Basın toplantısının yanı sıra konuyu soru önergesiyle de Meclis gündemine taşıyan Mengü, Başbakan Erdoğan'a "İhaleye katılan Çalık Grubu-Turkuaz, ihale şartnamesindeki şartları taşımakta mıdır? Şirketin geçmiş yıllar bilançosu ve mali durumu hakkında gerekli inceleme yapılmış mıdır?" sorularını yöneltti. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title