Haberler

CHP'li Koç'un Açıklamaları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Emin Koç, Pertrol Yasası'nın Çıkmasına ve 301. Maddenin Kardırılmasına Karşı Çıktıklarını Söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat Milletvekili Emin Koç, Pertrol Yasası'nın çıkmasına ve 301. maddenin kardırılmasına karşı çıktıklarını söyledi.

Yozgat'ın Gelişim Vizyonu Toplantısı'na katılan CHP Yozgat Milletvekili Emin Koç, çıkarılan Petrol Yasası'nı değerlendirdi. Milletvekili Koç, ABD'nin silahla, işgalle Irak'ta gerçekleştirdiği durumu Türkiye'nin yasayla teslim ettiğini öne sürerek, "ABD'nin Irak'ta çıkardığı Petrol Yasası ile Türkiye'de çıkan Petrol Yasası neredeyse tıpa tıp birbirine benziyor. Bu yasa ABD'nin veya birtakım şirketlerin isteğiyle çıkartılmış bir yasadır. Türk toplumuna yapılan çok büyük ihanettir. Bu yasanın engellenmesi için biz elimizden geleni yapıyoruz. Bu yasa Türkiye'de çıkmamalıdır" dedi.

Milletvekili Koç, "Bu yasada öyle bir hüküm var ki Türkiye'de petrol arayacak uluslararası firmalar, Türkiye'de ciddi petrol çıkartacaklarını biliyorlar. Çünkü bölgede çok ciddi petrol var. Kıbrıs Rum Kesimi petrol aramak için sözleşmeler yapıyor. Bizim ülkemizde, denizlerimizde petrol var. Uluslararası petrol firmaları gelecek, ülkemizin her yerinde petrol çıkaracak, çıkardıkları petrolün de tamamını yurtdışına götürecekler. Böyle bir hak veriliyor. Bu kimin yetkisinde? Türkiye'de hiçbir iktidarın yetkisinde olmaması gerekir, ne sağ, ne sol. Böyle bir Petrol Yasası benim partimde çıkarsa ben karşı çıkarım, oy vermem. Çünkü bu yasa, Türk milletinin doğal kaynaklarının dışarıya aktarılması demektir. O nedenle buna karşı çıkıyoruz. Ayrıca hem petrol dışarıya götürülüyor hem de Türkiye'ye bırakılan gelir payı yok denecek kadar az, yüzde 2'dir. Bunu kim ayarladı, kime hizmet ediyoruz? Bu yasanın çıkarılmasına karşıyız. Böyle bir Petrol Yasası ülkemizde çıkarılamaz" diye konuştu.

301. maddeyi de değerlendiren CHP'li Milletvekili Emin Koç, 301. maddenin kaldırılmasına ve değiştirilmesine kendisinin ve partisinin karşı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"301. madde değiştirilemez. 301. maddedeki amaç ve hedef nedir? 301. maddeye benzer maddeler, Avrupa devletlerinin hepsinde var. Şimdi bakıyoruz Fransa'da kimse çıkıp da Fransızlar'ı aşağılamaya, hakaret etmeye kalkmıyor. Kalktığında cezasını görüyor. Türkiye'de 301. maddeden yargılanan ve cezaevine giren hiç kimse yok. Bunun altında asıl yatan neden şudur. 301. madde kaldırılsın, kaldırıldıktan sonra zaten bazı çevreler hazır bekliyor. Türkiye Cumhuriyeti değişik mozaikten oluşturulmuş bir Cumhuriyet'tir. İçimizde Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si ve Sünni'si var. Biz demokratik bir ülkeyiz. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyız, Türk milletiyiz. Amaç bu maddeyi değiştirelim, Avrupa Birliği ülkeleri Türkiye'yi birbirine düşürecek ya, bu madde çıktıktan sonra Kürtler, Türkler'e hakaret edecek, Alevi ona Sünni ona bizi birbirimize düşürecekler. Türkiye Cumhuriyeti'nde çözülmeyi nasıl gerçekleştiririz diye düşünüyorlar. Türkiye'yi birbirine düşürelim, Türkiye kalkınmasın, bizim pazarımız olarak kalsın. ABD gelip Irak'ı kurtaracaktı. Irak'ı neyle kurtardı? 800 bin insan öldü orada, milyonlarca insan sakat kaldı. Orada Arap'ı, Türkmen'i, Kürt'ü birbirine girdi. Irak'ı hem dinsel hem de ırksal olarak birbirine düşürdüler, parçalanma sürecine soktular. Aynı süreci şimdi İran'da, Suriye'de uygulayacaklar, aynı süreç hazırlığını Türkiye için yaptılar. Bunu görmemek için kör olmak gerekir. Biz kör değiliz, Türk milletine böyle bir şey yaşatmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bunun arkasında hiçbir demokratik tavır yoktur. Ulusal medyada da bazı arkadaşlar, bazı yerlere dayanarak, yanlış değerlendirmeler yapıyor. Ama Anadolu'yu gezdik, yerel medya ülkesine sahip çıkıyor. Aynı kurtuluş savaşında olduğu gibi. Bu konularda Türk milleti taviz veremeyecektir".

(ÖE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title