Haberler

CHP'li Koç: Stajyer Başbakan En Büyük İtirafçı Oldu

Chp Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MYK devam ederken basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.

Chp Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, MYK devam ederken basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi. Çözüm süreci üzerinden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu eleştiren Koç, "Stajyer Başbakan en büyük itirafçı konumuna girdi ve şunları söyledi; 'Aslında vardığımız anlaşma sonucu çekileceklerdi, çekilmediler' diyor ve daha da ileri gidiyor, 'Kendilerine ait bir yargı düzeni kurdular, yol kesmeler başladı, vergi almaya başladılar' diyor. İtiraflar ardı arkasına gelmeye başladı" dedi.

Çözüm sürecinin bataklığa saplandığını ileri süren Koç, "Bu seçim döneminde kendi siyasi hesaplarını göz önüne alarak bu süreci kendi avantajına göre yürütmeye çalıştı. Siyaset çıkarlarınız için bu teslimiyeti sergileyen basiretsizlik sizin basiretsizliğiniz değil mi?" dedi.

Dersim'in gündem değiştirmek için tartışma konusu haline getirildiğini söyleyen Koç, "Gündem bakımından meydan fotokopi başbakana kaldı. Gündem değiştirmek için tekrar Dersim ağıtları gündeme sokuldu. Sen Dersim'i bırak. Gel önce şu Sivas'ın hesabını ver. Uludere'de yaptığınız katliamı 'Ankara'nın karanlık koridorlarında unutturmayacağız' diyen açıklamalarınızdan sonra gelişen olaylara bak. Kerbela'ya benzetiyorsun" dedi.

Çözüm sürecinde hükümetin politikalarını eleştiren Koç, "Çözüm sürecinin bataklığa saplandığını görüyoruz. El yordamı ile tarif ediyoruz. Her ne kadar Sayın Akdoğan bu süreci okuyamamayı bir zeka özürü olarak açıklasa da kendileri ne kadar zeka özürlü olduklarını anlayabilecek kadar akıllı olmaları lazım. Bu seçim döneminde kendi siyasi hesaplarını göz önüne alarak bu süreci kendi avantajına göre yürütmeye çalıştı. Mikrofon buldu mu milliyetçiliğin en vahşi söylemleri ile perdenin önünde rol alıp halkın gazını almaya çalışacaksın, perdenin arkasında her türlü pazarlığı yapıp o pazarlıkta ayağına dolananları da sonra itiraf edecek, itirafçı durumuna düşeceksin. Devleti bölgeden tasfiye eden siz değil misiniz ' Alan hakimiyetinin müzakeredeki arkadaşlarınıza devreden siz değil misiniz ' Siyaset çıkarlarınız için bu teslimiyeti sergileyen basiretsizlik sizin basiretsizliğiniz değil mi ?" dedi.

"STAJYER BAŞBAKAN EN BÜYÜK İTİRAFÇI KONUMUNA GİRDİ"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu süreç üzerinden hedef alan Koç, "Stajyer Başbakan en büyük itirafçı konumuna girdi ve şunları söyledi; 'Aslında vardığımız anlaşma sonucu çekileceklerdi, çekilmediler' diyor ve daha da ileri gidiyor, 'Kendilerine ait bir yargı düzeni kurdular, yol kesmeler başladı, vergi almaya başladılar' diyor. İtiraflar ardı arkasına gelmeye başladı" dedi.

SİVAS MODERN KERBALA DEĞİL Mİ?"

"Sivas modern Kerbala değil mi? diye soran Koç, "İnsanları diri diri yakan, sanıkların kaçıp yıllarca yurt dışında yaşamasını sağlayan bu utanç davasında avukatlık yapan bu zihniyetin manevi mirasçısı sen değil misin? Bu insanları alıp AKP listelerinden milletvekili seçtiren sen değil misin? Bu dava zaman aşımına uğradığında, 'hayırlısı olsun' temennisinde bulunan senin reis değil mi? Ey Başbakan. Lafa gelince heybe dolu. Eylem yok" dedi.

"ALEVİ HAKLARIYLA İLGİLİ MANGALDA KÜL BIRAKMIYORLAR"

Hükümete, "Alevilerin isteklerine ilişkin paketi Meclis'e getir" çağrısında bulunan Koç, "Alevi yurttaşlarımızın haklarıyla ilgili mangalda kül bırakmıyorlar. Öğretmen edası ile Aleviliği öğretmeye çalışan bir karikatür. Söylediği her söz kendi siyasi çizgisi ile çelişen bir kişi. Meydanlarda Alevi yurttaşlarımızı yuhalatan siz değil misiniz? Cemevleri cümbüş evi diye saygısızlığı zirveye taşıyan senin tayfan değil mi? Bırak edebiyat yapmayı. Yapabiliyorsan getir şu paketi. Bak mert, açık ol. Cemevlerine ibadethane statüsü tanıyabiliyor musun? Açıkça gerçekleri çarpıtan bir başbakan konumundasın. Yakışmıyor. Bir de akademisyen kimliğin var" diye konuştu.

"AKP YOLSUZLUK HEKABINI VERECEK"

Koç, yolsuzlukların hesabının er geç verileceğini belirterek, "Yolsuzluklara bulaştıkları için istifa etmek zorunda kalan 4 bakan için bir komisyon kuruldu TBMM'de. Devlete saygılı bir bürokrat çıktı Gümrük Müsteşarı ve şöyle dedi: 'Zarrab'a ait altın taşıyan uçağı Çağlayan'ın talimatı ile serbest bıraktık.' AKP bu yolsuzlukların hesabını er geç verecek. Bundan kurtuluş yok" dedi.

"BUGÜNÜN SARAYLISI TAYYİP ERDOĞAN"

Cumhurbaşkanlığı sarayına ilişkin eleştirilerde bulunan Koç, "Bugünün saraylısı Tayyip Erdoğan, bu saray milletin dedi. Millet bu kadar para harcayarak bu saray yapılsın mı dedi ? Kaçak saray Ankara'nın her yerinden görülsün diye 24 saat ışıklarının açık tutulması talimatı verilmiş. Görgüsüzlük her alanda, boyutta. Bunun bedeli aylık 700 bin lira. Kaçak sarayın kaynağı, işsizlik fonunda biriken paranın önemli bir kısmı kaçak saray için kullanılmış. Bunlar hazır gördü mü dayanamıyorlar. Bir şekilde götürecekler. Yeni tarifleri de millet adına götürmek. Tilkiyi ehil zannederek, kümese vekil tayin etmişler kümes elden gittiğinde o zaman ağlamayacaksın sevgili yurttaşım. Siz tilkiyi kümese vekil tayin ettiniz. Söyledik bunun niyeti kötü. Tilkiliğini yapar" dedi.

"TAŞERON İŞÇİLER AHLAKSIZ TEKLİFLE KARŞI KARŞIYA"

Taşeron işçilerine yönelik yargı kararını değerlendiren Koç, "Bir ahlaksız teklifle karşı karşıya. Siz yargıda kazandığınız bu haklardan vazgeçin. Biz sizi kadroya alalım. Bu bir ahlaksız tekliftir. İşçilerin kazanılmış haklarının gasp edilmemesi için çalışmalarımız devam edecek" dedi. Koç, yeni iş güvenliği paketine ilişkin de, "Ders alıp olumlu adımlar atarlarsa destekleriz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Haluk Koç Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title