Haberler

CHP'li Koç: Açın Türkiye'nin ve CHP'nin Önünü

CHP Genel Başkan Adayı Samsun Milletvekili Haluk Koç Yaklaşık 30 İlden Kendisine Destek Vermek İçin Gelen Gençlere Seslenerek Şu Anki CHP Yönetimini Eleştirdi.

CHP Genel Başkan Adayı Haluk Koç yaklaşık 30 ilden kendisine destek vermek için gelen gençlere seslenerek şu anki CHP yönetimini eleştirdi. Koç, yönetimin iktidar iddiasında olmak yerine sadece parti içi iktidar kaygısında olduğunu ileri sürdü ve "Artık gençler geliyor. Yeter artık yeter. Çekilin CHP'nin önünden. Açın Türkiye'nin ve CHP'nin önünü" dedi.

Koç, adaylık yarışında kendisine destek vermek üzere yaklaşık 30 ilden gelen CHP'li gençlerle buluştu. Ankara'daki çalışma ofisinde gençlerle bir araya gelen Koç, alkışlar ve sloganlarla karşılandı. CHP'nin şu anki yönetiminin iktidar iddiasında olmak yerine sadece parti içi iktidarı hedeflediğini öne süren Koç, "Türkiye bugün tarımda çökmüş, vatandaşların eğitim ve sağlık hizmetlerini ceplerinden para ödeyerek satın alan bir ülke konumunda. Gelir dağılımı dengesizlikleri çok derinleşti. CHP'yi mutlaka iktidar anlayışıyla yönetecek yönetim anlayışı gerekiyor. Şu anda CHP'yi yürüten yönetim bir iktidar iddiasında değil. Sadece parti içi iktidar iddiasındalar. Gür bir ses gerekiyor" diye konuştu.

-DEMOKRATİK BİR PARTİNİN ÖZGÜR ÜYELERİ Mİ YOKSA KAPIKULLARI MI?-

1972'de Bülent Ecevit'in partililere söylediği "demokratik bir partinin özgür üyeleri mi yoksa kapıkulları mı olacaksınız" sözlerini anımsatan Haluk Koç, "CHP kurultay delegeleri de şimdi demokratik bir partinin özgür delegeleri mi olacaklar, yoksa korkuyla sindirilmiş, kapıkulları mı olacaklar? 3 hafta sonra göreceğiz" dedi. Koç, şunları söyledi:

"Gençler siz de çok şey biliyorsunuz. Ve artık bildiklerinizi tüm ülkeye haykırmak zorundasınız. Ellerinde kağıt kalem genel merkezlere kapanıp CHP'yi halktan uzaklaştıranlara, bir şeyler demeniz gerekiyor. Geçtiğimiz dönemlerde CHP Gençlik kolları bu ülkenin siyaset fidanlığı olmuş, ancak 90'lardan sonra gençlik verimli etkin bir yapıya dönüştürülememiştir. Parti içi demokrasinin kurumsallaştırılması, halkla birlikte siyaset, halkın içinde siyaset en önemli unsurlardır. Cumhuriyet'i koruyacağız ve temel niteliklerini savunmaya devam edeceğiz. O numaradan Cumhuriyetçilere kanmadan bunları gerçekleştireceğiz. Bunlar bizim temel değerlerimiz.

Ben CHP'nin kurultay üyelerine inanıyorum ve güveniyorum. Delegelerle görüştüm, konuştum, evlerine gidip kaldım, sofralarında yemek yedim. Pazartesiden itibaren de Doğu ve Güneydoğu'daki gezilerime başlayacağım. Ortak çığlık yükseliyor Anadolu'da. "Açın artık şu partinin önünü, CHP'nin önünü. Yeter artık yeter. Çekilin CHP'nin önünden' diyorlar. Biz bu kurultayı kazanacağız. Sizi karanlığa, korkuya karşı CHP'nin yeni yönetiminde sol ve sosyal demokrat anlayışla baş kaldırıya, karşı koyuşa çağırıyorum. Gençler, sizinle demokrat, özgürlükçü, sol ve devrimci bir geleceğe birlikte yürümeyi, yoldaş olmayı öneriyorum. Sizden korksunlar gençler geliyor. Açın Türkiye'nin ve CHP'nin önünü."(ANKA)

(DNZ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title