Haberler

CHP'li Karaca'dan Engelli ve Yaşlıların Maaş Kesintileri İçin Kanun Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yaşlıların ve engellilerin aylıklarının kesilmesine neden olan 2022 Sayılı Kanun'da değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yaşlıların ve engellilerin aylıklarının kesilmesine neden olan 2022 Sayılı Kanun'da değişiklik yapılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verdi. Karaca, teklifin yasalaşması halinde aylık hane geliri 300 liranın üzerinde olduğu için maaşı kesilen engelli ve yaşlıların maaşının yeniden bağlanacağını söyledi.

Milletvekili Gülizer Biçer Karaca, 2022 Sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun ile engelli ve yaşlıların kazandıkları haklarının AK Parti Hükümeti döneminde ellerinden alındığını kaydetti. Bir yıl kadar önce yapılan düzenleme ile hane başına gelir hesabına göre 300 liranın üzerinde geliri olan engelli ve yaşlıların aylıklarının kesildiğini hatırlatan Milletvekili Karaca, bunun Türkiye gerçekleriyle örtüşmediğini kaydetti.

Karaca şöyle devam etti:

"Yaşlı ve engelli aylıklarının kesilmesine yönelik yapılan düzenleme, AKP'nin yanlış politikalarının, vatandaşı mağdur eden anlayışının bir örneğidir. TBMM'ye sunduğum kanun teklifiyle, kanun kapsamındaki yaşlıların ve engellilerin aleyhine işleyen uygulamaya son verilecektir. Vatandaşı muhtaç hale getirip, sadaka zihniyetiyle oy devşirme anlayışına sahip olan AKP'nin maskesi düşmüştür. Sosyal devlet anlayışıyla hareket eden, 'Önce Türkiye' diyen Cumhuriyet Halk Partisi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, vatandaş odaklı politikalara ve projelere sahiptir. CHP iktidarında vatandaş sadaka değil hak ettiğini alacaktır." - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Harun Karacan Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title