Haberler

CHP'li Havutça Öğretmenler İçin TBMM Başkanlığı'na Nöbet Ücreti Kanun Teklifi Verdi

Chp Balıkesir Milletvekili ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Namık Havutça, öğretmenlere nöbet hizmeti karşılığında ücret ödenmesi için kanun teklifi verdi.

Chp Balıkesir Milletvekili ve Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Namık Havutça, öğretmenlere nöbet hizmeti karşılığında ücret ödenmesi için kanun teklifi verdi. Havutça'nın kanun teklifinin yasalaşması halinde öğretmenler bir günlük nöbet hizmeti karşılığında memur maaş katsayısının 1500 gösterge ile çarpımı sonucu elde edilen miktar kadar ücret alacak.

Havutça'nın TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklif, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda ek bir madde ile düzenleme yapıyor. Bu maddeye göre, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil olan yönetici ve öğretmenler ile sözleşmeli olarak çalışan öğretmenler tarafından yerine getirilen nöbet hizmeti karşılığında her bir günlük nöbet için ücret ödenmesi öngörülüyor. Havutça, teklif ile öğretmenlerin yasal dayanaktan yoksun nöbet görevinin yasal zemine kavuşturulması, öğretmenlerin yetki ve sorumluluklarının çerçevesinin belirlenmesi, nöbet görevinin ücretlendirilmesini amaçladığını belirterek, hiç kimsenin öğretmenlerin bu haklı taleplerini görmezden gelemeyeceğini söyledi. Öğretmenlere ücretsiz olarak verdirilen nöbet hizmetinin yasal bir düzenlemesi bulunmadığını, bu nedenle "angaraya " olarak değerlendirildiği, angaryanın da Anayasa ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu dile getiren Havutça, "Temel kanunlarda olmayan nöbet görevinin ancak bir alt hukuki normu olan yönetmelikler ile zorunlu kılınmaya çalışılması hukukun ruhuna aykırıdır. Öğretmenlerimiz, eğitim-öğretim işleriyle ilgili harcadıkları emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Onlar, temel ücretlerinin yükseltilmesi, insanca yaşam ve onurlu bir gelecek talep ediyorlar. Bu taleplerini TBMM Genel Kurulu'nda da dile getirdim Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı konuya olumlu baktıklarını 'sorunu çözelim' diyerek bu talebi sonuçlandırmak istediklerini söyledi" diye konuştu.

"NÖBET ÜCRETİ YAKLAŞIK 120 LİRA"

Havutça'nın kanun teklifinin yasalaşması halinde öğretmenler bir günlük nöbet hizmeti karşılığında memur maaş katsayısının 1500 gösterge ile çarpımı sonucu elde edilen miktar kadar ücret alacaklar.

"ÖĞRETMENLERE ZORLA NÖBET TUTTURULMASI ANGARYA OLARAK KABUL EDİLMEKTEDİR"

Havutça, "Öğretmenlere zorla nöbet tutturulması angarya olarak kabul edilmektedir ve "Bir kimseye veya topluluğa ücret verilmeden zorla yaptırılan iş" angarya; Anayasamıza ve uluslararası hukuka aykırıdır. Bu tanıma göre nöbet görevi açık bir angaryadır. Bu kanun teklifi yasal dayanaktan yoksun nöbet görevinin yasal zemine kavuşturulması, öğretmenlerin yetki ve sorumluluklarının çerçevesinin belirlenmesi, nöbet görevinin ücretlendirilmesini amaçlamaktadır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Namık Havutça Balıkesir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title