Haberler

CHP'li Güneş ve Çandar Çorum'da

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Suriye içerisinde 40 binden fazla insan öldü."

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, "Suriye içerisinde 40 binden fazla insan öldü. Bu 40 binden fazla ölen insanın silahları eğer Türkiye'den gittiyse bu hükümetin sadece ayıbı değil, aynı zamanda günahıdır. Örtülemeyecek bir günahıdır. Hesap veremeyecekleri bir günahtır. Türkiye başka ülkelere silah değil barış huzur demokrasi sevk eden bir ülke olmalıdır" dedi.

CHP Kocaeli milletvekili Hurşit Güneş ve Muğla milletvekili Tolga Çandar, partilerinin Çorum Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılmak üzere Çorum'a geldi.CHP İl Başkanlığında CHP Çorum milletvekili Tufan Köse,CHP İl Başkanı Cengiz Atlas ve CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül ve partililerle bir araya gelen Güneş ve Çandar gündem ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'yı ziyaret ettiğini açıklayan Güneş, buradaki manzaranın kendisini üzdüğünü belirtti. Türkiye'de resmi kamplar ve bu kamplarda yaşamayan 200 bine yakın sığınmacının bulunduğunu dile getiren Güneş, 1 milyona yakın kişinin Ürdün'e, Irak'a ve Lübnan'a kaçarak sığındıklarını kaydetti.

Güneş, "Niye Suriye'de 2 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Neden, Suriye'nin içerisinde bir savaş var. Bu savaşta hükümetin ordusunun elinde silah olacağı doğal peki muhalifler nereden buluyor silahı. Bir çatışma var. Esed rejimini benimsemiyoruz. Demokratik bir rejim değil. Fakat muhalifler silahı nereden buluyor. Onun yanıtı çok açık. Örtülü ödenek. Başbakanın elinde olan örtülü ödeneği. Bu hafta bütçe rakamları açıklandı. Kesinleşmiş bütçe rakamları. 1.2 milyar para örtülü ödenekten harcanmış. Bunun nereye harcandığını tahmin edebiliyoruz. Çünkü geçen yıl böyle bir harcama yoktu. Bunun daha azı bir harcama yapılmıştı. Başbakan Acil Durum ve Afet İşleri Daire Başkanlığının

yani sığınmacıların bize getirdiği yükün 500 milyon dolar olduğunu söyledi. Malum biz Birleşmiş Milletlerden kaynak alamıyoruz. Ama öyle anlaşılıyor ki Türkiye'nin harcadığı para çok daha yüksek. Sadece aralık ayında AFAD 2.3 milyar TL para harcamış. Olağanüstü bir para.Sadece tek ayda böyle bir para harcanması nedeniyle bugün başbakana soru önergesinde bulunduk. Bir önceki ay bunun onda biri bile harcanmamıştı. Birdenbire Aralık ayında bu kadar yüksek paranın açıklanması gerekiyor. Türkiye yanlış bir dış politikada bataklığa sürükleniyor" ifadelerini kullandı.

CHP olarak Türkiye'de ulusun tümünün canını uzun yıllardır yakan olaylar karşısında ülke çıkarını siyasi çıkarın üzerinde gören anlayışlarını sürdüreceklerini belirterek, "Bu politikamızda değişiklik olmayacak. Bu CHP'nin kuruluşundan bugüne kadar hep böyle olmuştur. Ülkenin çıkarı partinin çıkarlarının her zaman üzerinde görülmüştür. Onun içindir ki CHP oy partisi hesabı yapmıyor. Bi oy hesabı yapmayan ülke çıkarını düşünen partiyiz. AK Parti ise oy hesabının düşünüyor" diye konuştu.

CHP heyeti, basın toplantısının ardından Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ziyarette CHP'li milletvekillerine ilin ekonomik yapısı hakkında bilgi verirken, iş dünyası olarak siyasilerden beklentilerinin yer aldığı bir dosyayı sundu.

Çorum'un öncelikli konusunun demiryolu olduğunu dile getiren Başaranhıncal, Çorum'un demiryoluna kavuşması ile ekonominin şahlanacağını dile getirdi. Kentin bugünlere müteşebbis ruhu ile geldiğini dile getiren Başaranhıncal, tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını sözlerine ekledi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Hurşit Güneş Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title