Haberler

CHP'li Güneş: "Ülke Ekonomisinin İyi Gittiğini Söylemek Efsanelerden Başka Bir Şey Değildir"

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde sivil toplum örgütleri ve partililerle biraraya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Hursit Güneş, ekonominin iyi gitmediğini savunarak, "Ülke ekonomisinin iyi gittiğini söylemek efsanelerden başka bir şey değildir" dedi.

Prof. Dr. Hurşit Güneş, CHP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen yemeğe katılmak üzere gittiği Bandırma'da partililer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi. Güneş, burada yaptığı konuşmada genel seçimleri ve hükümet politikasını değerlendirdi.

Avrupa'da ekonomik olarak kıpırdamalar yaşandığında Türkiye'de ciddi sallantıların olduğunu öne süren Güneş, "İktidarı, muhalefet olarak uyarıyoruz. Ekonomi iyi gitmiyor. Türkiye ekonomisi ciddi kırılganlıklar taşımaktadır. Ülke ekonomisinin iyi gittiğini söylemek efsanelerden başka bir şey değildir. Dünyada en ufak kıpırdamalar olduğunda ülkemizde sallantılar olmaktadır.

Dünya sadece Yunanistan ve ABD'nin borç krizini tartışıyor. Bu krizde diğer ülkelerin borsaları bizim ülkemizin borsası gibi sallanmadı. Burada bir sorun var. Hani istikrar vardı. 12 Haziran 2011 seçimler sonrasında hükümet kuruldu. AKP parlamentoda sayısal çoğunluğa sahip, borsa o zaman niye düşüyor. Dövizin bol olduğu işsizlik oranının azaldığı yaz aylarında bile döviz artıyor. Artık işler iyi gitmiyor. Sonbaharda dövizdeki artışın daha fazla olacağını düşünüyoruz. Muhalefet olarak iktidarı uyarıyoruz. Ekonomi iyi gitmiyor, bu yapıyı toptan değiştirmeniz gerekmektedir" dedi.

BAŞBAKANLA ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA ANLAŞMAZLIĞIMIZ VAR

Anayasa değikliğine de değinen Güneş "CHP olarak başbakanla anayasa değişikliği konusunda anlaşmazlığımız var. Başbakan, uzlaşmacı anayasa yapılmasını istediğini söylüyor. Kendisi bize 'anayasayı ben hazırlayayım sizde bunda uzlaşın' diyor. 'Hepiniz benim yaptığımı kabul ederseniz uzlaşmış olursunuz' diyor. Ne güzel değil mi onun yaptığı biz kabul edeceğiz ve uzlaşmış olacağız. CHP olarak biz farklı bir şey söylüyoruz. Anayasa hazırlanacaksa sosyal taraflar bu işe hazır olmalı.

Yeni anayasa senin hazırladığın değil, toplumun hazırladığı, herkes için geçerli olacak anayasa olmalıdır. İktidarın değil, herkesin katılımıyla hazırlanacak yasa değikliğine CHP olarak varız. Yasa değişikliğinde dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Buna iktidar hiç yanaşmadı. İktidardan rejimin daha demokratik olması gerektiği konusundaki iradesini görmek istiyoruz. Sen yargıyı ele geçirdin, basını ele geçirdin, Türkiye'de demokratik ve çok taraflı demokrasiyi kaldırıp, tekil demokrasinin kurulması konusunda her türlü adımı attın.

Meclis'te sayısal çoğunluk sende, meclis başkanı senden, cumhurbaşkanı senden, Yargıtay başkanı senden, Danıştay başkanı senden, anayasa başkanı senden. Senden olmayan kimse olmayacak neden çünkü 12 Haziran genel seçimlerinde yüzde 50 oy aldın. Bunun adı ileri demokrasi değil, demokrasisi silinmiş ileri diktatörlüktür" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title