Haberler

CHP'li Gülsever: Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde Yeni Bir Rant Alanı Yaratılmak...

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nİ de içine alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği üzerine, "Orada yeni bir rant alanı yaratılmak üzere...

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, (DHA CHP'nin  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nİ de içine alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliği üzerine, "Orada yeni bir rant alanı yaratılmak üzere diye düşünüyorum. Allah bizi beterinden korusun. Ama takipçisi olacağız. Detayları biz de bilmiyoruz, kimse bilmiyor" diye konuştu.

İBB"nin CHP Grubu, İBB Meclisi'nin Nisan ayı oturumlarında görüşülen ve oylanan gündem konularını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP'nin İBB Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever yeni bir uygulamayla, her ay rutin olarak düzenlenen meclis toplantılarının ardından Meclis gündeminde öne çıkan konuları, gözden kaçan raporları basın mensuplarıyla paylaşacaklarını söyledi. Toplantıda Gülsever'in yanı sıra meclis üyeleri Tarık Balyalı, Handan Kantar ve Özgür Aydın da yer aldı.

(BAKIRKÖY RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİ) "YENİ BİR RANT ALANI YARATILMAK ÜZERE"

Nisan ayı İBB Meclisi'nde görüşülen dosyaların değerlendirildiği toplantıda gündeme yönelik soruları da yanıtlayan Gülsever, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapmış olduğu plan değişikliği üzerine şunları söyledi:

"Burası sadece Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin bulunduğu yapı adasıyla sınırlı kalmayacaktır. Orada koru niteliğinde, ağaçların olduğu bir alan da var. Büyük ihtimalle onu da içine alarak, orada yeni bir rant alanı yaratılmak üzere, diye düşünüyorum. Allah bizi beterinden korusun. Ama takipçisi olacağız. Detayları biz de bilmiyoruz, kimse bilmiyor. İmar komisyonuna gelmiş böyle bir plan yok".

"YEŞİL ALANI İMARA AÇTIK GİBİ BİR YAKLAŞIM DOĞRU DEĞİL"

Büyükçekmece'de bulunan Albatros'daki alanın Büyükçekmece Belediyesi tarafından satılması üzerine konuşan Gülsever, "Bizim tercihimiz imarlı da olsa yeşil alanına dönüştürülmesi doğrultusunda. Bu talebimizi ilettik. Ama Belediye Başkanı orada yatırım yapmak için, bu yerin satılmasının Büyükçekmece'ye yapacağı hizmetlere ekonomik girdi sağlayacağını söyleyerek, satmak mecburiyetinde olduğunu ifade ediyor. Orası bir yeşil alan ya da park değil. Orası 1979 yılından beri imarlı bir alan, bunun hakkını teslim edelim" diye konuştu. Gülsever, "Keşke olabilse de yeşil alan yapsak. Bizim tercihimiz bu yöndedir. Orası yeşil alan değildi. Yeşil alanı imara açtık gibi bir yaklaşım doğru değil" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Büyükçekmece Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title