Haberler

CHP'li Güler'den Hüseyin Çelik'e: Kaç Milletvekili Ölürse Toplantıya Gelirsiniz

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Bizi izleyen AKP, bizi tutsak ederek hakkımızda fezleke düzenleyerek potansiyel suçluya dönüştürdü. Biz milletvekiliyiz. Biz TBMM'nin saygınlığının somutlandığı kişileriz. Eğer iktidar böyle yaparsa PKK işte böyle milletvekiline dokunur" dedi. AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, 'Birkaç Mehmet öldü diye TBMM'yi mi toplayacağız' sözlerine de tepki gösteren Güler, "Çelik, kaç milletvekili ölürse toplantıya gelirsiniz" diye sordu.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına tepki gösterdi. Güler, açıklamayı CHP İzmir milletvekilleri Rıza Türmen, Mehmet Ali Susam, Oğuz Oyan ve Rahmi Aşkın Türeli adına da yaptığını belirterek, "Bu tür yollarla kendini gündeme getirdiği her durumda PKK kendi yok oluşunu hazırlayacaktır. Biz bu süreçte öncelikle AKP'nin TBMM'nin saygınlığını örseleyen kararlarını ve uygulamalarına dikkat çekmek durumundayız. Gücünü ve saygınlığını eriten AKP politikalarının doğrudan sonucudur. Herkes hatırlamalıdır, mazbatasını almış milletvekilleri AKP tarafından tutsak edilmiştir. Kılıçdaroğlu, muhalefet görevi çerçevesinde söylediği sözlerden dolayı hakkında fezleke düzenlenerek mağdur edilmeye çalışılmıştır" dedi.

"AKP BÖYLE YAPARSA PKK MİLLETVEKİLİNE DOKUNUR"

CHP İzmir Milletvekili Güler, milletvekilinin seçim bölgesinde güvenli çalışması için gereken önlemleri almakla görevli olan güvenlik güçlerinin vekilleri potansiyel suçlu gibi izlediğini ancak önlem almadığını ileri sürdü. Güler şunları söyledi:

"Bizler milletvekili olarak telefonlarımızın dinlendiği çalışmalarımızda ortam dinlemeleri ile kayda alındığımızı e-postalarımızın kontrol edildiğini biliyoruz. Bizi izleyen AKP, bizi tutsak ederek hakkımızda fezleke düzenleyerek potansiyel suçluya dönüştürdü. Biz milletvekiliyiz. Biz TBMM'nin saygınlığının somutlandığı kişileriz. Eğer iktidar böyle yaparsa PKK işte böyle milletvekiline dokunur. Milletvekillerini kaçırma gibi bir yürek gösterebilir. Emniyet, jandarma gittikleri yerde milletvekilini korumayı akıl bile etmez. Potansiyel suçlu olarak izler ama görevinin milletvekilinin seçim bölgesinde güvenli çalışsın diye gereken koşulları sağlamanın görevi olduğunu unutur. TBMM'nin, milletvekillinin saygınlığının yükseltilmesinde en büyük görev AKP'ye düşer."

"TBMM'Yİ TOPLAMAK İÇİN KAÇ MİLLETVEKİLİ ÖLMESİ LAZIM"

Güler, AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, 'Birkaç Mehmet öldü diye TBMM'yi mi toplayacağız' sözlerine tepkisini dile getirerek, "Biz terörü ve başta Suriye olmak üzere dış politikayı tartışmak için TBMM'yi toplantıya davet ettik. Toplantı çağrımızın ret gerekçesini AKP Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 'Birkaç Mehmet öldü diye TBMM'yi mi toplayacağız' diye açıkladı. Biz soruyoruz İzmir milletvekilleri olarak soruyoruz. Çelik, kaç milletvekili ölürse toplantıya gelirsiniz? Keyfiyeti parlamentodaki çoğunluğundan alan bir parti var. En temel insan hakları tehlikededir. Tüm kamu kurumlarını hükümet uyarmalı İdareyi görevlerini yapmaları ihmal etmemeleri yönünde uyarmalı. Biz milletvekilimizi en kısa zamanda kucaklayacağımızı biliyoruz başka hiçbir sonucu kabullenmeyeceğiz. Hem PKK hem de AKP yöneticilerine bu kararlılığımızı duyuruyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Birgül Ayman Güler Hüseyin Çelik Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title