Haberler

Chp'li Güler(2): "Hükümeti Göreve Davet Ediyoruz"

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, bugün Fransa senatosunda ele alınan "soykırımın inkarını cezalandıran tasarı"ya karşı Hükümeti "kendinden başka hiçbir siyasal, toplumsal grupla birlikte mücadele mekanizmaları"...

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, bugün Fransa senatosunda ele alınan "soykırımın inkarını cezalandıran tasarı"ya karşı Hükümeti "kendinden başka hiçbir siyasal, toplumsal grupla birlikte mücadele mekanizmaları kurmamakla" suçladı CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, bugün Fransa senatosunda ele alınan "soykırımın inkarını cezalandıran tasarı"ya karşı Hükümeti "kendinden başka hiçbir siyasal, toplumsal grupla birlikte mücadele mekanizmaları kurmamakla" suçladı. Böyle önemli bir sorunda hala geç olmadığını savunan Güler, "Hükümeti göreve davet ediyoruz" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı. Yaklaşık üç saat süren toplantının ardından CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, yaptığı basın toplantısında Fransa'da senatonun bugün, "Türkiye'yi Ermeni soykırımıyla suçlama yasası"nı çıkarma hazırlıklarını sürdürdüğünü belirterek, "Bu ulusal bir sorun. Bu ulusal sorunda hepimizin, Türkiye'yi ve dedelerimizi, yani namusumuzu ve bugünümüzü geçmişimizle beraber savunma zorunluluğumuz var" dedi. Bu süreçte Fransa'nın Türkiye'ye karşı tarihten yönelttiği bu saldırıya karşı hükümetle beraber, tüm muhalefet partilerinin birlikte direnmesi gerektiğini söyleyen Güler, "Hükümeti bir kez daha şikayet ediyorum; böyle bir direniş için kendinden başka hiçbir siyasal, toplumsal gruba ses etmedi, toplamadı ve birlikte mücadele mekanizmaları kurmadı, onun yolunu açmadı" dedi. Böyle önemli bir sorunda hala geç olmadığını savunan Güler, "Hükümeti göreve davet ediyoruz" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Fransız siyasi iktidarına da seslenen Güler, "Güncel sorunları tarihten çözmeye çalışıyorlar. O inceledikleri tarihte, bizim Ermeni soykırımı gibi bir suçumuz yoktur. Hiçbir tarihi olayla da hiç kimse güncel siyasal sorunları çözemez. Bu biri tarihi, biri evrensel iki ilkeyi Fransız siyasal iktidarına hatırlatıyoruz" dedi.

Güler, bir basın mensubunun Fransız senatosundan yasanın geçmesi durumunda CHP'nin tepkisinin ne olacağı yönündeki sorusu üzerine, bu "soykırım suçlaması hadsizliğine" karşı, Fransa'nın siyasal iktidarına ve bu kararı destekleyenlere karşı çok sistemli yaptırımların geliştirilmesi gerektiğini belirterek, bu kararı kabul etmeyeceklerini söyledi.

MYK toplantısının ana gündemini Fransa senatosunda ele alınan "soykırımın inkarını cezalandıran tasarı" oluştururken, edinilen bilgiye göre, toplantı sırasında Kılıçdaroğlu ve kurmayları, dakika dakika senatodaki gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Fransa senatosundaki gelişmeleri takip eden, CHP Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç'in MYK üyelerine, toplantı sırasında gelişmelere ilişkin telefonla bilgi aktardığı öğrenildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Birgül Ayman Güler Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title