Haberler

CHP'li Gaytancıoğlu: Tmo, Hem Piyasayı Düzenleyemiyor Hem de Çalıştırdığı İşçilere Adaletli...

CHP'li Okan Gaytancıoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) çalışmalarına ilişkin "Devletin ciddi bir kamu kurumu olan TMO, hem piyasayı düzenleyemiyor hem de çalıştırdığı işçilere adaletli davranmıyor.

CHP'li Okan Gaytancıoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) çalışmalarına ilişkin "Devletin ciddi bir kamu kurumu olan TMO, hem piyasayı düzenleyemiyor hem de çalıştırdığı işçilere adaletli davranmıyor." dedi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Toprak Mahsülleri Ofisinin (TMO) çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gaytancıoğlu, TMO'nun piyasaları düzenleme görevini yerine getirmediğini, çalıştırdığı işçilere adaletli davranmadığını ileri sürerek şunları söyledi:

"Tarım alanının en önemli kuruluşlarından TMO, AKP'nin yanlış politikaları ile etkisiz hale geldi. Asli görevini yerine getirmeyen kurum piyasalar üzerinde etkili değil. 2015 yılı Nisan ayında sınavla 283 personel alan ve bu kişileri taşeron firma üzerinden çalıştıran TMO, hükümetin açıklamalarıyla personel kadro beklentisi içine girdi. 283 kişi görev yaptıkları süre içinde farklı taşeron firmalar üzerinden çalıştırıldı ve 15 Temmuz darbe girişiminden bir ay sonra ise gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldı. Bu durum basında FETÖ ile ilişkilendirildi. İşten çıkarılanlardan 104'ü dönüş için dava açtı. İşe geri dönüş davası açan 104 kişi davayı kazandı ama geri alınmadı. Ancak dava açmayan 24 kişi Afyonkarahisar'da işe başlatıldı. Olayın takipçisi olacağız. İnsanların haklarında herhangi bir soruşturma, inceleme olmadan damgalanması doğru değildir. Devletin ciddi bir kamu kurumu olan TMO, hem piyasayı düzenleyemiyor hem de çalıştırdığı işçilere adaletli davranmıyor. Davayı kazananlar neden işe geri döndürülmüyor. Biz CHP olarak onların hakkını arayacağız. Biz TMO işçilerine de herkese de adalet istiyoruz. Hangi siyasi görüşte olursa olsun herkesin hakkını savunacağız. TMO Genel Müdürü'nü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı'nı bu durum için göreve çağırıyoruz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Okan Gaytancıoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title