Haberler

CHP'li Ersin'den Dink Komisyonu'na Tepki: Herhalde Birileri Kulaklarını Çekti

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ahmet Ersin, Komisyon Bünyesinde Hrant Dink Cinayetini Araştırmak Üzere Kurulan ve Dün Sürpriz Bir Şekilde Çalışmalarına Son Veren Alt Komisyona Sert Eleştirilerde Bulundu.

-CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, komisyon bünyesinde Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere kurulan ve dün sürpriz bir şekilde çalışmalarına son veren alt komisyona sert eleştirilerde bulundu.

-Komisyon çalışmalarının "sudan sebeplerle" bitirildiğini belirten Ersin, konuyu İnsan Hakları Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde yapacağı toplantıda gündeme getireceğini kaydetti. Ersin, "hem alt komisyon başkanı hem de İnsan Hakları Komisyonu başkanının görevlerini bırakmaları lazım. İnsan hakları komisyonunun ağırlığını zayıflattılar" diye konuştu. Ersin, Dink komisyonunun çalışmalarına son vermesine "herhalde birileri kulaklarını çekti" sözleriyle tepki gösterdi.

ANKARA (ANKA)– CHP İzmir Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, komisyon bünyesinde Hrant Dink cinayetini araştırmak üzere kurulan ve dün sürpriz bir şekilde çalışmalarına son veren alt komisyona sert eleştirilerde bulundu. Komisyon çalışmalarının "sudan sebeplerle" bitirildiğini belirten Ersin, konuyu İnsan Hakları Komisyonu'nun önümüzdeki günlerde yapacağı toplantıda gündeme getireceğini kaydetti. Ersin, "hem alt komisyon başkanı hem de İnsan Hakları Komisyonu başkanının görevlerini bırakmaları lazım. İnsan hakları komisyonunun ağırlığını zayıflattılar" diye konuştu. Ersin, Dink komisyonunun çalışmalarına son vermesine "herhalde birileri kulaklarını çekti" sözleriyle tepki gösterdi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde kurulan Hrant Dink alt komisyonunun dün sürpriz bir şekilde çalışmalarına son vermesi, İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in sert tepkisine yol açtı. Ersin, ANKA'ya yaptığı değerlendirmede, Hrant Dink cinayetine yönelik alt komisyonun yürüttüğü çalışmaların yarım kaldığını belirterek "önce lastik gibi uzattılar 6 aya yaydılar sonra da yeterli dinlemeleri ve görüşmeleri yapmadan bitirdiler" dedi. Komisyon çalışmalarının "paldır küldür" bitirildiğini, bunun da İnsan Hakları Komisyonu'na zarar verdiğini ifade eden Ersin, tepkisini şu sözlerle ortaya koydu:

"Bunların ya birileri kulağını çekti ya da işin içinden çıkamadılar ve onun için paldır kültür bitirdiler. Bu durum İnsan Hakları Komisyonunun ağırlığını da hafifletti. Önce 6 aya yaydılar, cezaevindeki isimlerle görüşmeyi gündemlerine aldılar, ancak bu görüşmeleri yapmadan çalışmalarına son verdiler. Oysa ki biz Şemdinli Komisyonu olarak bu tür görüşmeleri yapmıştık, Komisyonun sanıkları dinlememesi gibi şeyler söz konusu olamaz. Bunlar sudan sebepler, görünen o ki, birileri bunların kulağını çekti"

İnsan Hakları Komisyonu üyesi olarak Dink komisyonunun çalışmalarına sürpriz bir şekilde son vermesini, komisyonun önümüzdeki günlerde yapacağı toplantılarda gündemine getireceğini ifade eden Ersin, "bu böyle kalmaz, hem alt komisyon başkanı hem de İnsan Hakları Komisyonu başkanının görevlerini bırakmaları lazım."dedi. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title