Haberler

CHP'li Demir: İşçilerini Bile Dinlemek İstemeyen Bir Cumhurbaşkanı Adayını Kınıyorum

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting için gittiği Muğla'da polisin Yatağan işçilerine sert müdahalesine seyirci kaldığını belirterek, "İşçilerini bile dinlemek istemeyen bir cumhurbaşkanı adayını kınıyorum" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın miting için gittiği Muğla'da polisin Yatağan işçilerine sert müdahalesine seyirci kaldığını belirterek, "İşçilerini bile dinlemek istemeyen bir cumhurbaşkanı adayını kınıyorum" dedi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın, her mitinginde etnik ve mezhepsel bir dil kullanarak Türkiye'de ayrımcılığı tetiklediğini dile getirdi. "Milletin adamı" olma sloganıyla yola çıkan Erdoğan'ın, Yatağan işçilerinin aylardır sürdürdüğü direnişi görmezden geldiğini vurgulayan Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Kulaklarını tıkadığı Yatağan işçilerine, Muğla'da şiddet uygulatmaktan kaçınmamakta, işçilerin "iş ve ekmek' taleplerini duymamaktadır. Taleplerini hem termik santral önünde hem de Ankara'da çadırlar kurarak dile getirmeye çalışan Yatağan işçileri, Erdoğan'ın Muğla'ya gelmesi üzerine isteklerini bir kez daha en güçlü biçimiyle haykırmak istemişlerdir. Otobüslerle Muğla'ya giden işçilerin yolu defalarca kesilmiş ve kimlik kontrolü gerekçesiyle dertlerini anlatmaları engellenmiştir. Bu da yetmezmiş gibi ekmek kazandıkları ilçenin merkezi olan kente girmeleri önlerine kurulan barikatlarla, 2 akrep ve 2 TOMA aracıyla zor kullanılarak yasaklanmıştır. Bu yasakçı tutum karşısında demokratik haklarını kullanan Yatağan işçileri, kente girişlerinin engellenmesini protesto etmişlerdir. Ardından polis sert bir biçimde işçilere müdahale ederek aralarında Yatağan Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin'in de bulunduğu 50 işçi yaka paça gözaltına alınmıştır. Erdoğan ise miting için gittiği Muğla'da polisin Yatağan işçilerine sert bir biçimde gerçekleştirdiği müdahaleye seyirci kalmış, 50 Yatağan işçisinin gözaltına alınmasının emrini kolaylıkla vermiştir."

-"İŞÇİLERE DEĞİL, HALKI SOYANLARA BARİKAT KURULMALI"-

Ortaya çıkan manzaranın, bu ülkede işçilere kıymet verilmediğini bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çeken Demir, şunları ekledi:

"Büyük yolsuzluklara imza atanlar elini kolunu sallaya sallaya gezerken, işçiler ekmek kazandıkları kentlerine dahi alınmamaktadırlar. Bu ülkede hırsızlıklar değil işçilerin haklı talepleri engellenmektedir. Bir padişahlık düzenindeymiş gibi davranan Erdoğan, keyfi bir biçimde toplumun her kesimine yasaklar koymaktadır. Böylesi bir manzaranın ortaya çıkmasının sorumlusu bir iktidar gayrimeşrudur. Her fırsatta kin ve nefretini dile getiren böylesi bir adayın ise Anayasa'da belirtilen Cumhurbaşkanı'nın özelliklerini taşımadığı ayan beyan ortadadır. Bugüne kadar sürdükleri haklı mücadelelerinde ve direnişlerinde yanlarında olduğumuzu belirttiğim Yatağan işçilerine yapılan müdahaleyi kınıyorum. İşçilerimiz bir an önce serbest bırakılmalı işçilerimizin taleplerine kulak verilmelidir. Anayasal bir hak olan protesto hakkını görmezden gelen Erdoğan hakkında, hala sorumluluklarının farkında olan Cumhuriyet Savcıları gerekeni yapmalıdır. İşçilere değil, halkı soyanlara barikat kurulmalıdır. Buradan halkımıza da seslenmek istiyorum; talanı, yalanı, zulmü kendisine ilke edinmiş bir Cumhurbaşkanı adayını değil, bu ülkede barışı, kardeşliği ekmeyi kendisine görev bilmiş bir adaya oy verin."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nurettin Demir Yatağan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title