Haberler

CHP'li Çıray, Terör Olayları İçin AK Parti'yi Eleştirdi

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Foça'da meydana gelen 1 askerin şehit olduğu 11 kişinin yaralandığı çifti bombalı patlamanın ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, "Kanlı terörün azmasının nedeni AKP politikalarıdır."

"terörün ÇÖZÜMÜNDE ATILACAK İLK ADIM AKP'NİN İKTİDARDAN GİTMESİDİR"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Foça'da meydana gelen 1 askerin şehit olduğu 11 kişinin yaralandığı çifti bombalı patlamanın ardından bir basın toplantısı düzenleyerek, "Kanlı terörün azmasının nedeni AKP politikalarıdır. Terörün çözümünde atılacak ilk adım AKP'nin iktidardan gitmesidir" dedi. Aytun Çıray, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasıyla ilgili olarak da, "Yarın hangi ilde bir milletvekilinin başına ne geleceği belli değil" diye konuştu.CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 2002 yılında kabuk bağlayan yaranın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt sorununu tanıdığını açıklamasıyla yeniden kanamaya başladığını öne sürerek, amacın büyük Kürdistan'ın Türkiye ayağını kurmak olduğunu iddia etti. Çıray, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Doğu ve Güneydoğu'da ipotek kabul etmeyen bankaları BDDK'ya şikayet ettiğini hatırlatarak, Çağlayan'ın bu açıklamasıyla Türkiye'nin artık o bölgede egemen olmadığını itiraf ettiğini savundu. Çıray, "Oslo'da ise PKK temsilcileri ile Anayasa tartışılmış ve böylece Başbakan özel temsilcisi aracılığı ile anayasamızı gayrimeşru zeminlerde başka bir zemine sokmaya, yürürlükten kaldırmaya teşebbüs ederek vatana ihanet suçu işlemiştir. 2002 yılına gelindiğinde söndürülmüş olan PKK yangını, AKP'nin dışa bağımlı yanlış politikaları sonucunda tüm ülkeyi kaplamak üzeredir. Kanlı terörün azmasının nedeni AKP politikalarıdır. Terörün çözümünde atılacak ilk adım AKP'nin iktidardan gitmesidir" dedi.

"AKP İNTİHAR ŞEBEKESİ GİBİ DAVRANIYOR"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırılmasını, "Yarın hangi ilde bir milletvekilinin başına ne geleceği belli değil. Tunceli'de hükümet güvenliği sağlayamamıştır. PKK, CHP'nin TBMM'ye gitmesini sabote etmiştir. Bizim meclise gidecek olmamızdan rahatsız olmuştur. Türkiye bugün çıkıştan önceki son virajdadır. AKP kendi amacına ulaşmak için Türk insanın çıkarını yok eden intihar şebekesi gibi davranıyor" dedi.

Toplantıya katılan, Tüm Emniyet Teşkilatı Mehsupları Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMŞAD) Genel Başkanı Nihat Gün ise, şehit olan polislerin ailelerine ödenen şehit maaşı ve verilen haklarda iyileştirme yapılmasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aytun Çıray Ak Parti İzmir Foça Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
title