Haberler

Chp'li Çıray: Katkı Payı Ödeyemeyen Asgari Ücretli Ölsün Mü?

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e "Katkı payı ödeyemeyen asgari ücretli ölsün mü" diye sordu.Çıray, Bayram öncesi yapılan düzenleme ile özel sağlık kuruluşlarında tedavi olan yurttaşların...

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e "Katkı payı ödeyemeyen asgari ücretli ölsün mü" diye sordu.

Çıray, Bayram öncesi yapılan düzenleme ile özel sağlık kuruluşlarında tedavi olan yurttaşların muayene ve tedavilerinden alınan yüzde 90'lık katkı payının yüzde 110 arttırılarak yüzde 200'e yükseltildiğini belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi veren Çıray, AKP'li siyasilerin "Vatandaşlarımıza özel sağlık kuruluşları bedava, isteyen istediği hastaneye gidebilir' şeklindeki sözlerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu. Çıray, 2008 yılından bu yana vatandaşlardan özel sağlık kuruluşları aracılığıyla ve devletin sağlık kuruluşlarından toplam kaç lira katkı payı alındığının yanıtını isteyen Çıray, soru önergesinin devamında katkı payları dışında asgari ücretli vatandaşlardan 2005-2012 yılları arasında toplam kaç lira hastalık primi alındığını da sordu. Çıray, Bakan Çelik'e, "SGK üyesi olan vatandaşlarımızdan 2011-2012'de yıllara göre kaçar lira toplanmıştır? Katkı payı ödeyemeyen, asgari ücretli ölsün mü" diye sordu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Aytun Çıray Faruk Çelik İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title