Haberler

CHP'li Çıray: "Barzani'ye Kürdistan Liderliği Sözü Verildi Mi?"

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Yandaşlarınıza petrol arama ve taşıma karşılığında, Barzani'ye Kürdistan liderliği sözü verildi mi?" sorusunu yönelttiCHP İzmir Milletvekili Dr.

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Yandaşlarınıza petrol arama ve taşıma karşılığında, Barzani'ye Kürdistan liderliği sözü verildi mi?" sorusunu yönelttiCHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Yandaşlarınıza petrol arama ve taşıma karşılığında, Barzani'ye Kürdistan liderliği sözü verildi mi?" sorusunu yöneltti.

TBMM Başkanlığı'na Başbakan Erdoğan'ın yazılı cevaplaması istemiyle bir soru önergesi veren Çıray, "Barış süreci adını verdiğiniz; Türkiye, Irak, İran ve Suriye'yi bölecek olan bu sürecin asıl nedeni Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yaptığınız gizli petrol anlaşmaları mı? Yandaşlara petrol karşılığında Barzani'ye Kürdistan liderliği sözü verildi mi? Bu çerçevede Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin 6 önemli sahada petrol arama ve çıkarma yetkisi verdiği şirketin adı ve ortakları nedir? Merkezi Bağdat yönetimi Ricciardone aracılığıyla size hangi mesajları gönderdi?" dedi.

Çıray, 8 Haziran 2013 Medyada yeralan ve bugüne kadar yalanlanmayan haberlere göre; 29 Haziran 1999'da silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçuyla idama mahkum edilmiş, sonra da cezası AB uyum yasaları gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilmiş olan Abdullah Öcalan'ın Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'ye yazdığı mektubu sordu.

Öcalan'ın mektubunda "Değerli ve saygıdeğer kardeşim Mesut Barzani. Ben sizi sadece Kürt bölgesinin başkanı değil, dört parça Kürdistan'ın lideri olarak görüyorum ve bu şerefi de size veriyorum. Allah'tan dileğim sizin sağlıklı ve başarılı olmanızdır. Benim sizden dileğim ayrıca şudur ki, oraya gelen PKK gerillalarına da sahiplenmeniz ve yaşamlarını garanti altına almanızdır" dediğine dikkat çeken Çıray, Başbakan Erdoğan'a önergesinde, ağırlaştırılmış müebbet suçundan mahkum olan terörist başının hukuken insani mektup dışında bir terör örgütünün(PKK) amaçlarına hizmet edecek şekilde mektup yazıp yazamayacağını sorarak şöyle devam etti:

"PKK terör örgütüne destek niteliği taşıyan söz konusu mektuptan MİT'in ve Başbakan olarak sizin bilginiz var mı, yok mu? Öcalan dört parça Kürdistan'dan söz ediyor. Bu dört parça hangi ülkelerin topraklarında? Biri de Türkiye'de ise hangi coğrafi alanları kapsıyor? Bu mektup, hükümetinizce yürütülen ve aşamalardan oluştuğu PKK liderlerince açıklanan sözde Barış süreci projesinin bir parçası mıdır?" - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mesut Barzani Aytun Çıray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title