Haberler

CHP'li Canpolat Binlerce İnsanın İş Akdinin Feshedildiği Bir Dönemle Karşı Karşıyayız

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA / İstanbul DHA

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, partisince düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. Canpolat, "Darbe girişimini bahane ederek, Türkiye'de binlerce insanın iş akdinin feshedildiği, yüzlerce mağdurun yaratıldığı bir dönemle karşı karşıyayız" dedi.

Şişhane'de bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı binasındaki törene CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve İstanbul milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal, Onursal Adıgüzel, Didem Engin, Eren Erdem, Zeynel Emre, Sibel Özdemir'in yanı sıra il ve ilçe teşkilatlarından çok sayıda partili katıldı. Törende konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, görevden alınan öğretmenlere değinerek, şunları söyledi:

"Gönül isterdi ki bu bayramda savaşın olmadığı hoşgörünün olduğu, eskiden olduğu gibi bayram tadında bir bayram kutlamış olalım. Ama ne yazık ki o noktada değiliz. Ülkemizin bir tarafı adeta savaş alanına dönüştürülmüş, ülkemizin bir tarafında olağanüstü hali bahane ederek kendisi gibi düşünmeyen binlerce öğretmenin iş hakkının feshedilmesini sosyal demokrat bir parti olarak, bu bayram günü insanların işinden gücünden edilmesini, işsiz bırakılmasını anlayış olarak kabul etmemiz mümkün değil. Bunu kınıyorum.+

Dün 12 Eylül'ün yıldönümü olduğunu hatırlatan Canpolat, "Biz bu darbeleri en iyi bilen gelenekten geliyoruz. 12 Eylül darbesinde işkenceyi iliklerine kadar yaşayan, işkencecileri bilen birisi olarak biz bu darbelerin solculara, sosyalistlere, ilericilere, sosyal demokratlara karşı olduğunu biliyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Canpolat ve milletvekilleri partililerle bayramlaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Onursal Adıgüzel Mahmut Tanal İstanbul Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title