Haberler

CHP'li Çakırözer: "Zafer Havalimanı Hazine garantisinin eziyetini Eskişehirliler çekiyor"

Güncelleme:

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Zafer Havalimanı için verilen Hazine garantisinin eziyetini Eskişehirlilerin çektiğini savundu.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Zafer Havalimanı için verilen Hazine garantisinin eziyetini Eskişehirlilerin çektiğini savundu.

Çakırözer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Zafer Havalimanı'nın yolcu sayısının artırılması için çevre illerdeki havalimanlarının kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, Zafer Havalimanı'nın kullanılması için Eskişehir'deki Hasan Polatkan Havalimanı'na uçan firmalara "kısıtlı uçuş" getirdiğini, bu nedenle 2 havayolu şirketinin Eskişehir uçuşlarını durdurduğunu öne süren Çakırözer, "Zafer Havalimanı için verilen Hazine garantisinin eziyetini Eskişehirliler çekiyor." ifadesini kullandı.

Zafer Havalimanı'nın yolcu sayısının bu şekilde artırılmasının mümkün olmadığını ifade eden Çakırözer, şunları kaydetti:

"Bakanlığın bu baskıdan vazgeçmesi lazım. Vatandaşa hizmet bu değildir. Uşak ve Eskişehir havalimanları aktif çalışsa, Zafer'e yapılan yatırımın onda biri buralara yapılsa çok daha işlek havalimanları olurdu. Ama müteahhit kazansın, iktidarın gönlü olsun diye vatandaşın eziyet çekmesiyle karşı karşıyayız. Yapılan iş hesapsız, kitapsız, plansızdır. 84 milyonun vergilerinin yanlış yere harcanmasıdır. 44 yıllık sözleşme nedeniyle uçmayan yolcu başına işletmeciye para ödüyoruz. Bu hatadan vazgeçilmelidir. Eskişehir'e bu düşmanlık doğru değildir. Bu zulmün bedelini vatandaş bu iktidara ödetecektir."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Utku Çakırözer Milletvekili Eskişehir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title