Haberler

CHP'li Çakırözer, Friedreich Ataksisi Hastası Gülçin Karausta İçin Sağlık Bakanlığı'na Çağrıda...

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de yaşayan Friedreich Ataksisi (FA) hastası Gülçin Karausta ve ailesini iftar sonrası ziyaret ederek, hastalığın tedavisi ve devlet kapsamına alınması için Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir'de yaşayan Friedreich Ataksisi (FA) hastası Gülçin Karausta ve ailesini iftar sonrası ziyaret ederek, hastalığın tedavisi ve devlet kapsamına alınması için Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Genetik kökenli bir hastalık olan ve Türkiye'de 873 kişide görülen Friedreich Ataksisi (FA) hastalığı 9'uncu kromozom hastalığı olarak da biliniyor. Yürümede bozukluk, his kaybı, konuşmada bozukluk, el ve kollarda hareket bozukluğu, omurga eğrilikleri, ince motor hareketleri yaparken zorlanma ve düşme atakları Friedreich Ataksisi hastalığın başlıca belirtileri arasında.

'Yetim hastalık' denilip geri gönderiliyor

Bu hastalığa sahip 873 kişiden biri olan Gülçin Karausta ve ailesini evinde ziyaret eden CHP'li Çakırözer, Friedreich Ataksisi hastalığına ilişkin bilgi aldı, Gülçin'in hastalıkla mücadelesini dinledi. 2001 yılında Friedreich Ataksisi teşhisi konulduğunu dile getiren Gülçin Karausta, 20 yıldır bu hastalık karşısında mücadele verdiğini söyledi. Karausta, "Bu hastalık ergenlik döneminde başlıyor. Bende 16 yaşında sakarlık gibi başladı. Daha sonrada yürümemde bozukluk meydana geldi. Doktora gidildiğinde 'Yetim hastalık' denilip geri gönderiliyor. Zaten çoğu Friedreich Ataksisi hastası evden dışarı çıkamadığı için doktora da gidemiyor" ifadelerini kullandı.

"Friedreich Ataksisi hastaları için birlikte mücadele verelim"

Friedreich Ataksisi hastalığının devlet kapsamına alınması için Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulunan CHP'li Çakırözer, "Türkiye'de Gülçin'in ailesi gibi 873 aile bu hastalıkla mücadele veriyor. Bu sayı belki de daha fazla. Dileğimiz bu hastalığın bir an önce hükümet kapsamına alınarak, Friedreich Ataksisi hastalarına umut olunması. Benim hem Sağlık Bakanımıza hem de müsteşarlarına duyarlı olacaklarına ilişkin güvenim sonsuz. Özellikle Sağlık Bakanımızın duyarlılığına inanıyorum. Bir kez daha çağrımı yeniliyorum, gelin Friedreich Ataksisi hastaları için birlikte mücadele verelim ve hep birlikte onlar için umut ışığı olalım" şeklinde konuştu.

"Bir kutu ilaç 4 bin TL"

Gülçin'in tedavisi için Ankara ve İstanbul'da çeşitli hastanelere gittikleri dile getiren Anne Ayten Karausta ve baba Fevzi Karausta, "Bizler kendi imkanlarımızla ne kadar tedavi ettirebiliriz diye bu hastalığı saklı tuttuk. Ama artık elimizde bir şey kalmadı, sonu tüketiyoruz. Yurtdışında bu hastalığın tedavisi hükümet tarafından karşılanıyor. Bir kutu ilaç 4 bin TL. Bizler de bu hastalığın devlet kapsamına alınmasını ve Gülçin'in ilaçlarının devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Sağlık Bakanlığı Utku Çakırözer Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title