Haberler

CHP'li Bülent Tezcan'a Yönelik Silahlı Saldırı Davası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın silahla yaralanmasına ilişkin 3 kişinin yargılandığı dava dosyasının ağır ceza mahkemesine gönderilmesine yönelik karara yapılan itiraz kabul edildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın silahla yaralanmasına ilişkin 3 kişinin yargılandığı dava dosyasının ağır ceza mahkemesine gönderilmesine yönelik karara yapılan itiraz kabul edildi.

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesinde 11 Mayıs'ta görülen davada dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesine kararına sanık avukatları itirazda bulundu.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada cumhuriyet savcısı, itirazın kabulü yönünde mütalaada bulundu.

Mahkeme heyeti, "Bülent Tezcan'ın yaralanmasına bir adet merminin neden olduğu, atış mesafesinin 50 santimetre civarında olduğu, sanığın birden çok kere ateş etme imkanı varken etmediği, eylemine kendiliğinden son verdiği, şikayetçinin yaşamsal bölgelerine ateş etme imkanı varken etmediği, olaydan sonra sarf ettiği sözlerle yaralama kastını bildirdiği dolayısıyla yerleşik Yargıtay kararları ve yasal mevzuat karşısında eylemin kasten silahla yaralama olarak kabulü gerektiğinden itiraz kabul edilmiştir." yönünde hüküm verdi.

Görevsizlik kararını kaldıran heyet, dosyanın kararla birlikte Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

- Olay

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın, Aydın'daki restoranda 29 Ekim 2016'da parti üyeleriyle yemekte bir araya geldiği sırada silahla yaralanmasına ilişkin, zanlı A.S. Kuşadası ilçesinde yakalanmıştı. Zanlının arkadaşı F.Y. teslim olmuş, soruşturma kapsamında İ.T. de gözaltına alınmıştı.

A.S, 2 Kasım'da tutuklanmış, diğer zanlılar ise serbest bırakılmıştı. A.S, 12 Mayıs 2017'de adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca saldırıya ilişkin hazırlanan iddianamede, A.S. hakkında "silahla hayati tehlike geçirecek şekilde yaralama ve zincirleme tehdit" suçundan 5 ila 15 yıl hapis cezası istenmişti.

Soruşturma kapsamında F.Y. hakkında "suç delillerini gizleme ve yok etme", İ.T. hakkında da "suçluyu kayırma" suçlarından hapis cezaları talep edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tezcan Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title