Haberler

CHP'li Bingöl: Kurultayımızda Bazı Provokatif Girişimlerde Bulunmak İsteyenler Olabilir Asla...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, hafta sonu yapılacak olan CHP 36.Olağan Kurultayı ile ilgili hazırlıklara ve kurultaya ilişkin bilgi verdi. Bingöl, "Kurultayımızın çok sakin bir ortamda geçeceğini umut ediyorum. Genel başkanlığa aday adayları var çalışmalarını yürütülüyor yarın adaylar netleşecek. Kurultayımızın herhangi bir şekilde sağlıksız bir ortama sürüklenmesini isteyenler olabilir. Bazı provokatif girişimlerde bulunmak isteyenler olabilir. Ama buna asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Cumartesi-Pazar günleri Ankara Spor Salonu'nda toplanacak olan CHP 36.Olağan Kurultayı ile ilgili Kurultay Salonu'nda basın toplantısı yaparak hazırlıklara ve kurultaya ilişkin bilgi verdi.

"ENİS BERBEROĞLU İLE İLGİLİ BİR GİRİŞİMİZ OLACAK PARTİ MECLİSİMİZİN ONUR ÜYESİ OLARAK ÖNERİLECEK"

Bingöl, "Farklı, tarihi bir kurultay olacak. Örgütlerimizden İstanbul milletvekilimiz değerleri kardeşimiz Enis Berberoğlu ile ilgili bir talep geldi. Yarın Enis Berberoğlu'na özgürlük kampanyası başlatılıyor. İlk imzalar da bu alanda alınacak. İkincisi Enis Berberoğlu ile ilgili bir girişimiz olacak Parti Meclisimizin onur üyesi olarak önerilecek" dedi.

"BAZI PROVOKATİF GİRİŞİMLERDE BULUNMAK İSTEYENLER OLABİLİR BUNA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Bingöl, "Kurultayımızın çok sakin bir ortamda geçeceğini umut ediyorum. Genel başkanlığa aday adayları var çalışmalarını yürütülüyor yarın adaylar netleşecek. Kurultayımızın herhangi bir şekilde sağlıksız bir ortama sürüklenmesini isteyenler olabilir. Bazı provokatif girişimlerde bulunmak isteyenler olabilir. Ama buna asla müsaade etmeyeceğiz. Demokrasi kültürü kurultayımızda da hayat bulacak. Genel başkan adayları, parti meclisi adayları özgürce başvurularını yapacaklar. Adaylıkları Kurultay delegelerimizin 1266 kurultay delegemizin özgür iradeleri ile sonuçlanacak ve 36. Olağan Kurultayımız diğer kurultaylarda olduğu  gibi içerikli nitelikli sonuç alıcı, önümüzdeki dönemlerde CHP iktidarının önünü açacak bir kurultay olarak gerçekleşecek" diye konuştu.

"MUHARREM BEYLE GÖRÜŞTÜM YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞIMIZ, 'İSİM ZİKRETMEDİM' DEDİ"

Bingöl,  "Muharrem beyle görüştüm yakın çalışma arkadaşımız, 'isim zikretmedim' dedi. 'Seçilen arkadaşlarımıza baskı yapılıyor' denmesi kurultay delegesi arkadaşlarımıza yapılacak haksızlıktır. Hiçbir arkadaşımıza en ufak bir baskı yapılmamıştır. Aday adayı arkadaşlarımızın kurultay delegeleri ile temasa geçmeleri kadar doğal bir şey olamaz" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZIN, HİÇ BİR DELEGE, İL BAŞKANI İLE BU KONUDA TEK BİR GÖRÜŞMESİ OLMAMIŞTIR"

Bingöl, "Genel başkanımızın, hiç bir delege, il başkanı ile bu konuda tek bir görüşmesi olmamıştır bundan önceki kurultaylarda olduğu gibi. Hiçbir arkadaşıma herhangi bir baskı yapılmadığını net bir şekilde ifade edilebilirim" dedi.

"ŞEHİTLERİMİZİN OLDUĞU BİR ORTAMDA KURULTAYIMIZA COŞKU KATACAK ETKİNLİKLERİN TAMAMINI İPTAL ETTİK"

Bingöl, "Çok coşkulu bir kurultay hazırlamıştık. Maalesef çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimizin olduğu bir ortamda kurultayımıza coşku katacak etkinliklerin tamamını iptal ettik. Böyle bir dönemde canlı performanslar, folklor gösterileri ile  kurultayımızı coşkulu, yapma imkanımız vardı bulunduğumuz konum nedeniyle tamamını iptal ettik. Ciddi bir kalabalık bekliyoruz. Yurt içinde ve yurt dışından katılımlar olacak siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Enis Berberoğlu Tekin Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title