Haberler

CHP'li Bingöl: Başbakan Binali Yıldırım'ın Mektubu Kişisel Verilerin İzinsiz Kullanımına Sebep...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Başbakan Binali Yıldırım imzası ile yurt dışındaki vatandaşlara referanduma yönelik mektup gönderilmesine ilişkin," Başbakan Binali Yıldırım kendilerine YSK tarafından verilen yurt dışı seçmen kütüğünü deşifre ederek, yurt dışındaki seçmenlere bir...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Başbakan Binali Yıldırım imzası ile yurt dışındaki vatandaşlara referanduma yönelik mektup gönderilmesine ilişkin," Başbakan Binali Yıldırım kendilerine YSK tarafından verilen yurt dışı seçmen kütüğünü deşifre ederek, yurt dışındaki seçmenlere bir mektup göndermiş ve onları ciddi sıkıntıya sokacak durum tekrar yaratılmıştır. Maalesef bu mektup kişisel verilerin korunmasını da ortadan kaldırmakta, kişisel verilerin izinsiz kullanımına sebep olmaktadır " ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün yazılı açıklaması şöyle: "2015 yılında yurt dışında yaşayan seçmenlere Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalı gönderilen mektup ciddi tartışmalara ve vatandaşlarımız açısından ciddi sıkıntılara neden olmuştu. Hatta yurt dışında yaşayan bazı vatandaşlarımız yaşadıkları ülkelerdeki resmi kurumlara başvurarak şikayette bulunmuşlardı. Anlaşılan AKP yurtdışındaki vatandaşlarımızın yaşayacakları sorunları önemsemiyor ki aynı yanlışı yineledi. Bu kez de Başbakan Binali Yıldırım imzası ile yurt dışındaki vatandaşlarımıza referanduma yönelik bir mektup gönderdiler. Başbakan Binali Yıldırım kendilerine YSK tarafından verilen yurt dışı seçmen kütüğünü deşifre ederek, yurt dışındaki seçmenlere bir mektup göndermiş ve onları ciddi sıkıntıya sokacak durum tekrar yaratılmıştır. Bu durumun yarattığı sıkıntının büyüklüğü bize yapılan başvurulardan anlaşılmaktadır. Bazı vatandaşlarımız yine yaşadıkları ülkelerde suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmişlerdir. Ayrıca AKP 2008 yılında çıkarttıkları yurtdışında seçim propagandası yapma yasağını da kendi eliyle ihlal etmektedir. Bunun ileride uluslararası düzeyde çok ciddi hukuki sorunlar doğuracağı açıktır. Maalesef bu mektup kişisel verilerin korunmasını da ortadan kaldırmakta, kişisel verilerin izinsiz kullanımına sebep olmaktadır. Çifte vatandaşlık sahibi yurttaşlarımızın yaşadıkları ülkenin vatandaşlığının da sorgulanmasına yol açacaktır. Yabancı ülke vatandaşlarının kişisel verilerinin bir siyasi partiye verilmesi, o ülke kanunlarının da ihlali anlamını taşımaktadır. Bu mektup Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasında yeni krizlerin habercisi niteliğindedir. AKP yine yasa dinlemeden ve yurt dışındaki çifte vatandaşlık sahibi seçmenlerimizin zor duruma düşmesine bakmadan, daha önce de yaptığı gibi, yine son derece olumsuz bir referandum süreci götürmektedir." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Binali Yıldırım Ahmet Davutoğlu Tekin Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title