Haberler

CHP'li Bingöl: Akp, Dış Politikada Bir Sıfır Yarattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "AKP, dış politikada bir sıfır yarattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "AKP, dış politikada bir sıfır yarattı. Bizi, elde olan 3-5 tane dost ülkeyle düşman etti. Sıfır dostu olan bir ülkeyle karşı karşıya kaldık" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin katılımıyla CHP Malatya İl Teşkilatı'nda basın toplantısı yaptı.

CHP'li Bingöl, Malatya'da alan çalışması başlattıklarını ifade ederek, çalışmanın Malatya'ya özgü bir çalışma olmadığını belirtti.

"BİZİM DERDİMİZ TÜRKİYE"

Bingöl, 30 ilde CHP il teşkilatlarının planladığı bir alan çalışmasını hayata geçirdiklerini ve bunu Türkiye satına yayacaklarını kaydederek, yaptıkları çalışmalarla birlikte sürekli hale getirilecek bir çalışma olacağını söyledi. CHP'li Bingöl şöyle dedi:

"Bu çalışmada temel hedefimiz bir seçim sürecine girmeden, bir seçim çalışması yoğunluğu içerisinde olmadan vatandaşlarımızla buluşmak. Türkiye'nin içinde bulunduğu bu olumsuz koşulları salt siyasiyeler olarak biz kendi aramızda, kendi yetkili kurullarımızda konuşup, değerlendirmenin ötesinde asıl sorunu bire bir yaşayan, asıl Türkiye'nin gidişiyle ilgili vatandaşlarımızın nasıl bir halet ruhiye içerisinde olduğunu ve bu olaylar karşısında neleri düşündüklerini öğrenmek bizim için çok önemliydi. Onun için bu çalışmayı başlattık. Bu çalışmayı daha da kalıcı hale getirip, daha da yaygınlaştırmak üzere adeta yollara düştük. Bu çalışmayı yaparken CHP olarak Türkiye'nin en ufak derdini, bütün sorunlarını kendine dert eden tek parti olduğumuz için bu çalışmaları başlattık. Bizim derdimiz Türkiye. Bizim derdimiz bu ülkenin ayrım yapmadan hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, hangi inanca mensup olursa olsun, nasıl bir yaşam tarzı sürdürüyor olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklayan, hepsini bir gören bir siyaset anlayışına sahip olmamız nedeniyle bu tür çalışmaları çoğaltıp, sürdürmeye kararlıyız.

"TÜRKİYE'DE İŞLER HİÇTE İYİ GİTMİYOR"

CHP'nin 93 yıllık bir deneyime sahip olduğuna dikkat çeken Bingöl, 100 yıla yakın sürelik deneyim, birikimin ve bir yetkin kadronun sahibi olan bir partinin mensupları olduklarını ifade etti. Bingöl, Türkiye'de işlerin iyi gitmediğini savunarak, şunları söyledi:

"14 yıllık tek başına iktidar olan bir siyasi parti ülkeyi çok zor bir sürecin içerisine adeta itti. İşler iyi gitmiyor. Geçmiş hükümetler döneminde elbette sorunlar vardı, elbette bir takım olumsuzluklar yaşanıyordu. O sorunlar ve olumsuzluklar belli kesimler yönelik ya da belli bir takım olaylara sınırlıydı. Ama gelin görün ki AKP iktidarı döneminde inanın nereye dokunursak oradan bir sorun fışkırıyor. Toplumun her kesiminin çok ciddi sorunu var. İnsanlarımız kaygılı, insanlarımız artık birbirine 'Türkiye nereye gidiyor?' sorusunu soruyor. Bu soru, çok vahim bir soru. 'Türkiye nereye gidiyor?' kaygısını taşıyan binlerce, yüzbinlerce, milyonlarca insanın kendi kendine sorduğu bir soru haline gelmişse, işte orada vahim bir yönetim anlayışının olduğunu ortaya koyuyor."

"EN TEMEL SORUNLARIMIZDAN BİRİSİ DIŞ POLİTİKA"

Türkiye'de toplumun her kesiminin derinleşmiş sorunlarının olduğunu öne süren Bingöl, geçmişte itibarlı, güçlü, herkesin gıpta ettiği silahlı kuvvetleri, disiplinli bir ordusu olan bir Türkiye olduğu halde günümüzde yalnızlaşan, diğer ülkelerden kopan bir Türkiye bulunduğunu söyledi. Bingöl, şöyle devam etti:

"Türkiye'de ekonomik darboğaz içinde olmayan toplum kesimi yok. Emekli, asgari ücretli, taşeron işçi, tarımla uğraşan köylü, engelli kardeşlerimiz bunu çoğaltmak mümkün. Hepsinin AKP iktidarıyla derinleşmiş birçok sorunu var. En temel sorunlarımızdan birisi dış politika. Kendinde menkul dönemin Dışişleri Bakanı 'sıfır sorumlu bir dış politika izleyeceğiz' demişti. Vallahi bir sıfır yarattı. AKP, dış politikada bir sıfır yarattı. Bizi, elde olan 3-5 dost ülkeyle düşman etti. Sıfır dostu olan bir ülkeyle karşı karşıya kaldık. Yalnızlık Allah'a mahsus, onun dışında hiç kimse yalnız, hiç kimse sahipsiz, hiç kimse tek başına değer ifade etmez."

Bingöl, Malatya'da Türkiye'nin geçmişte tüm ülke vatandaşlarının tarım ile doyduğunu ve ihracat yaptığını hazırlatırken, hayvancılık politikası ile yurt dışından angusların yanı sıra azalan o hayvancılığı beslemek üzere dışarıdan saman satın alındığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, bunların yanı sıra giderek azgınlaşan bir terör bulunduğunu, terörün her türlüsünün karşısında olduklarını bunun sorumlusunun da  iktidar olduğunu savundu. Bingöl, parlamenter sistemi savundaklarını Cumhuriyet'in özgürlük, insan hakları, kuvvetler ayrılığı, hukukun üstünlüğü anlamı taşıdığını ülkenin bir aile, kişi ya da bir zümrenin yönetimine terk edilmesi halinde çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağını anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Cumhuriyet Gazetesi'nin yıllardan bu yana AK Parti'nin kol kola girdiği Fethullah Gülen ile mücadele ettiğini anlatırken, "12 Eylül darbecilerine teslim olmayan Cumhuriyet, o anlayış bugünkü darbecilere de teslim olmayacaktır" diye konuştu.

- Malatya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tekin Bingöl AK Parti Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title