Haberler

CHP'li Bilgehan: "Bir Maceraya Girmek İstemiyoruz"

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Anayasa değişikliğine ilişkin, “Bir maceraya girmek istemiyoruz.

CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Anayasa değişikliğine ilişkin, "Bir maceraya girmek istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ne büyük zorluklarla kazanıldı, kuruldu ve devam etmesi şart" dedi.

CHP Ankara Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) üyesi Gülsün Bilgehan, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Bülent Elikesik ve Yönetim Kurulunu ziyaret etti. CHP Gölbaşı Olağanüstü Kongresi'nde başkanlığa seçilen Bülent Elikesik'e ve yeni yönetimine görevlerinde başarılar dileyen Bilgehan, referandum sürecine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak referandumun Türkiye'yi ve partiler üstü Cumhuriyeti ilgilendirdiğini belirten Bilgehan, bu değişiklikle 1923'te kurulan Cumhuriyet'in yönetim şeklinin değiştirileceğini iddia etti. Referandumun bir iktidar değişikliği getirmeyeceğine vurgu yapan Bilgehan, "Bu referandum bir iktidar değişikliği getirmeyecek. Bu seçimde karşı karşıya değiliz. Biz sadece 1923'te Cumhuriyeti kuran ve Cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk'e verilmeyen yetkilerin her kim olursa olsun bir başkasına verilmesine karşıyız. Bunu tehlikeli olarak görüyoruz. Bunu dünya da tehlikeli olarak görüyor. Çünkü böyle bir sistem dünyada yok. Bunun en güzel örneği Amerika'da yaşandı. En iyi gibi görülen başkanlık sisteminde bile bir başkan ülkenin değerlerine bile karşı gelebiliyor. Trump'tan bahsediyorum. Örneğin bu son Müslüman göçmenlere karşı takındığı tavır, Amerikalıların büyük bir çoğunluğu tarafından da reddedildi. Demek ki orada da insanlık daha ölmemiş. Ben Türkiye'de de akıllı insanların akıllı kararlar vereceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bir maceraya girmek istemiyoruz"

"Bu referandumun CHP'nin çok üzerinde olduğuna inanıyorum" diyen Bilgehan, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Zaten genç kuşağın çalışmalara çoktan başladığını görüyorum. Biz CHP'nin propagandasını yapmıyoruz, biz ülkemizin yönetimini korumak için hep birlikte hangi partiye oy verirlerse versinler aynı şekilde kaderimizi tayin etmeye çalışıyoruz. Bir maceraya girmek istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ne büyük zorluklarla kazanıldı, kuruldu ve devam etmesi şart." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title