Haberler

CHP'li Başkan: Başbakan'ın Açtık Dediği Hastane Aylardır Kapalı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir mitinginde, kendi dönemlerinde yapılan ve hizmete açılan hastaneler arasında saydığı Altınova'daki Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi'nin kapalı olduğu ortaya çıktı. Sadece 112 ambulansı ve göz kliniği hizmet veren hastanenin aylar önce kapandığını belirten Belediye Başkanı CHP'li Asım Sürer, "Sayın Başbakanın haberi yok. Hastane aylar önce kapandı" dedi.

Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde 1994- 1999 yılları arasında belediye başkanı olan Alaattin Süberoğlu, beldeye hastane kazandırmak için harekete geçti ve bir dernek kurdu. Hayırseverler ve vatandaşların bağışlarıyla dört katlı bir bina yaptırıldı. Bina, hastane olarak kullanılmak koşuluyla 1998'de Sağlık Bakanlığı'na hibe edildi. Hastane, Ayvalık Devlet Hastanesi'nin semt polikliniği olarak 2007 yılında hizmete açıldı. Ancak Ayvalık Devlet Hastanesi, kendilerinde başgösteren doktor ve personel eksikliği nedeniyle Altınova Alaatin Süberoğlu Devlet Hastanesi'ne personel göndermekte zorlanmaya başladı. Başhekimlik, bu çerçevede Ayvalık Kaymakamlığı'na bir rapor sunarak hastanenin kapatılmasını istedi. Kaymakamlık da Balıkesir Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne yazı göndererek isteği iletti. 2009'daki yerel seçimler öncesinde eski Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, hastanenin kapatılması ve varolan sağlık ocağının binaya taşınmasını gündeme getirdi. Sonunda hastanenin Acil Servis'i geçen yıl Kasım ayında kapatıldı. Hastanede, 112 Acil Servis Hizmet Birimi bünyesinde bir tane ambulans bırakıldı ve sadece göz polikliniği açık kaldı. 100 yataklı hastanenin vatandaşlar tarafından tefrişi yapılan odalarındaki eşyaların bir bölümü Ayvalık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Bu arada vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine açılan Acil Servis, Aralık ayı başında bir kez daha kapatıldı.

BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Balıkesir mitinginde yaptığı konuşmada Balıkesir'e kazandırdıkları eserleri, yatırımları özetlerken, Altınova Alaattin Süberoğlu Devlet Hastanesi'ni de saydı. Ayrıca Gönen Devlet Hastanesi, Erdek Devlet Hastanesi ek binasıyla Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin yapımına da devam ettiklerini söyledi.

'BAHÇESİNDE SAHİPSİZ KÖPEKLER GEZİYOR'

Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, hastanenin aylar önce kapatıldığını belirterek şunları söyledi:

"Sayın Başbakan'ın memleketten haberi yok. Hastane kapanalı aylar oldu, acil servis de öyle. Sadece 112 ekipleri buradalar. Onlar ise meydanlarda atıp tutuyorlar 'hastaneyi hizmete açtık' diye. Hastane bahçesinde adam boyu otlar ve sahipsiz köpeklerden başka bir şey yok. Vatandaşı kandırmanın anlamı da yok. 4 katlı, körfezde emsali dahi olmayan hastanemizi eğer kullanmayacaklarsa, Sağlık Meslek Okulu'na dönüştürülmesi için çalışma başlatılsın önerisinde bulunduk. Fakat kimin umurunda? Onlar bildiğini okuyor. Hadi sayın Başbakan'ın hastaneden haberi yok, İl Sağlık Müdürü'nün de mi bilgisi yok? Hastanenin aylar evvelinden kapatıldığını cümle alem biliyor. "

ROMAN AİLE GERİ DÖNDÜ

Bu arada, Altınova'da çadırlarda yaşayan Ayhan Tuncel ve eşi Sevgi Tuncel, hastalanan Sevgi (11), Esen (8), Yaşar (3) ve Necat (2) adlı çocuklarını at arabasıyla hastaneye getirdiği görüldü. Hastanenin kapalı olduğunun söylenmesi üzerine aile, hemen yanındaki Balıkesir Ayvalık 4 nolu Altınova Aile Sağlık Merkezi'ne gitti. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda doğurganlığı mı etkiliyor? Beypazarı ne içeriyor? İsviçre Beypazarı sodayı neden yasakladı? Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title