Haberler

CHP'li Barış'tan Sağlık Bakanı Akdağ'a Sigara Sorusu

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, Sigara Konusunda Toplumsal Bir Seferberlik Başlatıp Başlatmayacaklarını Sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, sigara konusunda toplumsal bir seferberlik başlatıp başlatmayacaklarını sordu.

CHP Kırklareli Milletvekili Barış, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, sigara yasaklarının uygulanması ve takibi konusunda, Meclis Başkanı Köksal Toptan ile birlikte Meclis çatısı altında örnek bir çalışma başlatılıp başlatılmayacağını sordu. Barış önergesinde şu soruları yöneltti:

"Sigara ithalatını zorlaştırıcı tedbirler almayı, reklam, promosyon, özendirici yayın ve programların sınırlandırılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Hükümetiniz, Sağlık Bakanlığı veya Sayın Başbakanın, bakanların ve milletvekillerinin önderliğinde tütün ve tütün mamullerinin zararları ve kullanılmaması konusunda ilgili sivil toplum örgütleri ve yazılı ve görsel basın kuruluşları ile birlikte toplumsal seferberlik başlatmayı düşünüyor musunuz? Yurt dışında en büyük tazminat davalarının sigara üretici firmalarına karşı açıldığını ve çok büyük miktarlarda maddi ve manevi tazminatların kazanıldığını biliyoruz. Yabancı sigara firmalarına karşı ülkemizde açılmış kaç dava vardır? Bu davalardan sonuçlanan olmuş mudur?" (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title