Haberler

CHP'li Atıcı'dan 'Diriliş Muştusu' İçin Soru Önergesi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Mersin'in Silifke İlçesi Kapızlı mevkisinde bulunan, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı Tesisi'nde, 1- 23 Temmuz 2017'de düzenlenen 'Diriliş Muştusu Kampı' etkinliğiyle ilgili TBMM'ye soru önergesi verdi.

Katıldığı bir televizyon kanalında 'O kamplarda militan yetiştiriliyor' çıkışı yaptıktan sonra hafta sonu kampa gelerek yetkililerle tartışan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı. Kampın 'Diriliş Muştusu' için AK Parti Gençlik Kolları'na tahsis edildiğini belirten Atıcı, "Devlete ait gençlik kamplarında herhangi bir siyasi parti aktivitesine izin verilmesi yasalarımıza göre mümkün değildir. Ayrıca siyasi parti üyesi olma yaş sınırı 18 olduğundan, 18 yaşın altındaki çocuklara bir parti tarafından siyasi eğitim verilmesi de yasalara aykırıdır" dedi.

Atıcı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını istediği soru önergesinde şu görüşlere yer verdi:

"Bakanlığınıza ait kamp tesislerin AK Parti gençlik kollarına tahsisi ve siyasi kamplar düzenlenmesi için izinler kim tarafından verilmiştir? Türkiye genelinde başka hangi devlet tesisleri AK Parti'nin kullanımına açılmıştır? Gençlik kamplarında küçük çocuklara cihat kitaplarının okutulması ve savaş sanatı olan 'matrak' öğretilmesi Bakanlığınızın bilgisi dahilinde mi yapılmaktadır?  Bakanlığınıza ait kamp tesislerinde AK Parti'nin 18 yaşın altındaki küçük çocuklara siyasi ve dini eğitim vermesi ile ilgili herhangi bir suç duyurusunda bulunacak mısınız? Diriliş Muştusu kamplarına Bakanlığınızın bilgisi dışında izin verilmişse, yasalara aykırı olarak bu izinleri verenler hakkında soruşturma işlemi yapılacak mıdır? Yasalara aykırı olarak bu izni siz verdiyseniz istifa etmeyi düşünür müsünüz?"

- Mersin

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Aytuğ Atıcı Ak Parti Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title