Haberler

CHP'li Altay Şahin'in AK Parti'den İstifasına "Tahmin Ediyorduk" Dedi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in Ak Parti'den istifasına ilişkin, "Kimi vicdan sahibi milletvekillerinin bu yaşananları AKP şemsiyesi altında yaşananları, yolsuzlukları, kara para aklamaları, rüşvetleri kabul etmeleri, içlerine sindirmeleri zor olan kimi vicdan sahibi milletvekillerinin istifasını zaten öngörüyorduk, tahmin ediyorduk. Sayın İdris Naim Şahin'in istifasını da bu anlayışla değerlendiriyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in Ak Parti'den istifasına ilişkin, "Kimi vicdan sahibi milletvekillerinin bu yaşananları AKP şemsiyesi altında yaşananları, yolsuzlukları, kara para aklamaları, rüşvetleri kabul etmeleri, içlerine sindirmeleri zor olan kimi vicdan sahibi milletvekillerinin istifasını zaten öngörüyorduk, tahmin ediyorduk. Sayın İdris Naim Şahin'in istifasını da bu anlayışla değerlendiriyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in AK Parti'den istifasını ANKA'ya değerlendirdi.

Şahin'in istifasını tahmin ettiklerini belirten Altay şöyle dedi:

"AKP artık hukuken zanlı siyaseten kirli bir parti görünümünde kamuoyundaki, toplumdaki algısı, siyasi çevrelerdeki algısı böyle. Böyle olunca oradaki kimi vicdan sahibi milletvekillerinin bu yaşananları AKP şemsiyesi altında yaşananları, yolsuzlukları, kara para aklamaları, rüşvetleri kabul etmeleri, içlerine sindirmeleri zor olan kimi vicdan sahibi milletvekillerinin istifasını zaten öngörüyorduk, tahmin ediyorduk. Sayın İdris Naim Şahin'in istifasını da bu anlayışla değerlendiriyoruz. Peşi gelir mi, gelebilir, siyasette her şey mümkün. Çünkü artık olay bugün Erdoğan Bayraktar'ın açıklamalarından sonra olay farklı bir boyut kazandı, yeni bir boyut kazandı. 17 Aralık sürecine şimdi bir de 25 Aralık süreci böylece eklenmiş oldu. Tablo korkunç, çok vahim Türkiye'nin tarihinde görülmemiş, eşine benzerine rastlanılmamış bir çeteleşmeyle bir suç örgütüyle karşı karşıyayız. İşin üzücü yanı suç örgütünün hükümetin içinde teşekkül etmiş olması. Tehlike bu derece vahim. Biz parti olarak bu noktada bunun değişik sonuçları da olacak yani ekonomiye yansıyan sonuçları olacak, siyasi sonuçları bir yana. Bu bakımdan Türkiye'nin bu işi en az zararla bu işten çıkması doğrultusunda bir anlayış içinde oluruz. Ama bununla beraber kim yaptıysa kimsenin yanına kar kalmamalı.

Yargılamanın sağlıklı olabilmesi için soruşturmanın sağlıklı yürümesi lazım, delillerin karartılmasına yönelik soruşturmanın sağlıklı sonuçlanmasını engelleyici uygulamalardan hükümetin bir an önce vazgeçmesi lazım. Bugün başlayan ikinci bir operasyonunun savcıların talimatına Emniyet tarafından riayet edilmediğini biliyoruz. Burada büyük bir anayasal suç işleniyor."

Kaynak: ANKA / Güncel

İdris Naim Şahin Engin Altay Ak Parti Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title