Haberler

CHP'li Adayı Susam'dan 'Seçim Koordinasyon Merkezi'

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, Seçim Çalışmalarına Alsancak'ta Kurduğu "Seçim Koordinasyon Merkezi"nde Devam Ediyor. Toplam 12 Uzman Personel, Susam'ın Seçim Bölgesindeki 5 Bini Aşkın Gönüllüden Aldığı Bilgileri Değerlendirip Yorumlayacak.

CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Mehmet Ali Susam, seçim çalışmalarına Alsancak'ta kurduğu "Seçim Koordinasyon Merkezi"nde devam ediyor. Toplam 12 uzman personel, Susam'ın seçim bölgesindeki 5 bini aşkın gönüllüden aldığı bilgileri değerlendirip yorumlayacak.

Yapılacak olan seçimin kısa bir süreye sıkıştığını ayrıca havanın sıcaklığı ve tatiller nedeniyle seçmenlere ulaşmanın zorlaştığını söyleyen Susam, "Milyonlara ulaşmaya çalışsak da buna fiziksel olarak gücümüz yok. Programımızı gönüllülerimiz ve esnafımızın desteğiyle en geniş kitleye ulaştıracağız" diye konuştu. Merkezi oluştururken öğretim üyeleri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, meslek odaları ve esnaf temsilcilerinden konularına hakim uzmanlar ve gönüllülerden destek aldıklarını söyleyen Mehmet Ali Susam, "Tarım, sanayi, sosyal bilimler, çalışma hayatı ve ölçme değerlendirme gibi konularda 12 uzman büroda görev alıyor. Seçim bildirgelerimiz ve Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın söylemlerine paralel olarak hazırlanan materyalleri dağıtacak. İlçelerde ve ihtiyaç duyulan yerlerde irtibat büroları da kuruluyor" diye konuştu.

Gönüllülerle seçim bölgesinde ulaşılmadık hiçbir nokta bırakmamak için çalışacağını söyleyen Mehmet Ali Susam, esas güçlerinin Esnaf teşkilatı olduğunu söyledi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı 131 odanın kendilerine destek olduğunu söyleyen Susam, "Bu odaların başkanları, yönetimi ve esnafımızla birlikte 200 bin üyeli dev bir aile gibiyiz. Esnafın temsilcileriyle sürekli temas halindeyiz. Her yerde görüşlerimizi aktarıyorlar. Esnaf, esnafı destekliyor. Çünkü üreten kesimlere yönelik çalışmamızı biliyorlar" diye konuştu. CHP'nin "Lobilerin değil, KOBİ'lerin hükümeti" olacağını söyleyen Susam, ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulmasının CHP iktidarıyla mümkün olacağını anlattığını öne sürerek, "Bu seçimde tek alternatif CHP'dir. Ancak CHP'nin üreten kesimlere destek olan iktidarı bu açmazı çözecektir. Bu nedenle her siyasi görüşteki esnafımızdan CHP'ye destek yağıyor. Gittiğimiz yerlerde ilgi ve coşkuyla karşılanıyoruz" diye konuştu.

İKTİDARI DEĞİL, YAŞAM TARZIMIZI SEÇECEĞİZ

Bu seçimin çok önemli olduğunun altını çizen Susam, "Bu seçim nasıl bir yaşam tarzı istediğimizi ortaya koyacak" dedi. AKP iktidarının ülkeyi dönüştürmeyi amaçladığını iddia eden Susam, "AKP bir kez daha kazanırsa Türkiye'yi dönüştürmek için daha önce olmadıkları kadar cüretkar olacaklardır. O nedenle bu seçimde sadece iktidarı değil yaşam tarzımızı da seçeceğiz. Uygarlıktan, aydınlıktan, özgürlükten yani Cumhuriyet'ten yana mıyız, yoksa değil miyiz? AKP bu seçimden tekrar iktidar olarak çıkarsa halkın da Cumhuriyet'ten yana olmadığı fikrine kapılabilir" dedi. İktidarın elinde pek çok imkan bulunduğunu söyleyen Susam, "Hükümet, belediyeler, yeşil sermaye buna hizmet ediyor. Ellerindeki parasal imkanları kullanarak özellikle varoşlarda yaşayanları, işsizler ve dar gelirlileri hedefliyorlar. İş bulma, yardım bağlama, yiyecek ya da başka destekler vererek bu kesimi örgütlüyorlar" dedi.

Bu özel durum nedeniyle Cumhuriyet'ten yana olan herkesi 22 Temmuz günü sandık başına davet eden Susam, "Yazın tam ortası. İnsanlar tatilde, yazlık yörelerde ya da belki memleketlerinde olacaklar. Tatilini, işini gücünü yarım bırakmak istemeyenler olabilir. Ancak 'Bir benim oyum sonucu değiştirmez' diye düşünmeyin çünkü bu seçimde her oyun hayati önemi var" diye konuştu. Seçmenlerine her yoldan ulaşmaya gayret eden Susam, bir de internet sitesini hayata geçirdi. Özellikle gençlerin hedeflendiği sitede Susam'ın biografisi, üye olduğu kuruluşlar ve seçim mesajları bulunuyor. CHP'nin parti programı, seçim bildirgesi ve milletvekili adaylarının da yer aldığı sitede Susam'ın günlük programı, seçim gezilerinde çekilen fotoğrafları ve basında yer alan haberleri de bulunuyor. www.mehmetalisusam.com.tr adresinde yer alan "İletişim" bölümünden ise doğrudan Mehmet Ali Susam'a mesaj göndermek, görüş ve öneri sunmak mümkün.

(KA-YK)

24.06.2007 14:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title