Haberler

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart Açıklaması

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis Başkanlığı’nın fezlekeleri 3-4 gün kayda almayarak bu anlamda görevini kötüye kullandığının görüldüğünü söyledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Meclis Başkanlığı'nın fezlekeleri 3-4 gün kayda almayarak bu anlamda görevini kötüye kullandığının görüldüğünü söyledi.

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında OECD ve uluslararası verilere göre İsviçre başta olmak üzere Lüksemburg, Belçika, Avusturya ve Almanya gibi ülkelerde Türklere ait 20 bini aşkın hesapta 100 milyar doların bulunduğunu söyleyen Atilla Kart, 2009 yılında İsviçre'de bulunan paraların Türkiye'ye getirilmesi için yasal anlamda çalışmaların yapıldığını belirterek, aradan geçen 4-5 yıla rağmen bu çalışmaların sonuçlandırılamadığını, çalışmaların kadükleştirildiğini kaydetti. "Hükümetin İsviçre'deki banka hesaplarından kişisel olarak ve siyaseten endişe duyduğu anlaşılmaktadır" ifadelerini kullanan Atilla Kart, Wikileaks belgelerine göre ABD Büyükelçisi Eric Edelman ile Başbakan arasında İsviçre'deki sırdaş hesaplarla ilgili görüşmeler yapıldığını, görüşmeler sonucunda Türkiye'nin dış politikasını ABD çıkarları doğrultusunda yönlendirecek mutabakatların sağlandığını, bu durumun Wikileaks belgelerine yansıdığını daha önceden de dile getirdiklerini belirtti.

Meclis Başkanı'nın fezlekeleri geciktirdiğini söyleyen Kart, "Meclis Başkanlığı'nın bu fezlekeleri 3-4 gün kayda almayarak bu anlamda görevini kötüye kullandığı görülmektedir. Bu anlamda Meclis Başkanı ile birlikte ilgili birimler de kanunsuz emir ve talimat yoluyla bu suçlara iştirak etmişlerdir. Grubumuz Meclis Başkanı'na fezlekeleri incelemek için başvuruda bulundu. Adalet Bakanlığı aşamasında bu fezlekelerin içeriğine müdahale edildiğini bulgular gösteriyor" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Atilla Kart Türkiye İsviçre Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title