Haberler

CHP Kayıt Dışı Ekonomiyi Sordu

Güncelleme:

CHP, Türkiye'de tehdit oluşturan kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP, Türkiye'de bir çok sektörde tehdit oluşturan kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan önergenin gerekçesinde, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının raporuna göre, Türkiye'de 27 kalemde yasa dışı faaliyetlerden oluşan cironun en az 8 milyar, elde edilen net kazancın 3 milyar 250 milyon lira olduğu ifade edildi.

Söz konusu raporda, suç ekonomisinin en gözde kazanç alanlarının fuhuş, eroin, esrar, insan kaçakçılığı, kaçak sigara, korsan kitap, DVD, organize suç, kaçak çay, kaçak et, akaryakıt, hırsızlık, haplar ve tarihi eser kaçakçılığının oluşturduğu, en büyük cironun fuhuş ve eroinden elde edildiği belirtildi.

Önergede, Türkiye'de insanların canına ve malına kasteden, bir çok sektörde tehdit oluşturan kayıt dışı ekonominin önlenmesi için Meclis Araştırması açılması talep edildi.

Kaynak: AA / Politika

Rıza Yalçınkaya İstanbul Türkiye Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title